Krzysiek_E-30 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Witam szanownych forumowiczów! Mam nadzieję, że mi pomożecie. Jakie powinno być nominalne ciśnienie sprężania i oleju w BMW 318iS E-30, a jakie by uznać, że silnik jest zdrowy? Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Książkowo to nie wiem ale ja mam taki podział jak ciśnienie sprężania na wszystkich cylindrac będzie w granicach 10-12bar przy czym odchyłki między ciśnieniami poszczególnych cylindrów do 0.5 bara to uznałbym kondycje silnika na taką w b.dobrym stanie. Jeśli 8-9 bar to juz dość zużyty.Jeśli grubo poniżej 8 bar to kaplica ale to już ma pewnie kłopoty z odpalaniem.Jeśli ciśnienie jest w zakresie na 3 garach a w jednym znacznie odbiega od pozostałych to kosztowna raczej wymiana zaworów lub pierścieni dotyczące tego cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi