Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam wszystkich!! Od tygodnia jestem nowych właścicielem auta wspaniałej bawarskiej marki ciesze się, że nie jestem jedynym miłośnikiem tej marki <bmw_1> Moja radość jest tym większa, bo to moje pierwsze własne autko ! ... a do tego czerwoniutkie Fotki wrzuce jak tylko zrobię jej sesje Póki co pozdrawiam wszystkich miłośników bumki !! BMW E36 93' 316i [100 PS] KRWAWA CZERWIEŃ <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witka (...) do spotkania na S P O C I E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam i zycze obfitego postowania i udziału w spotach <bmw_2> <bmw_3> Dzieki póki co ucze sie tego autka (proba predkosci juz byla na A4) tylko nie zdawalem sobie sprawy z tego ile to autko pali ale w ciagu tygodnia stawiam na gaz Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witka (...) do spotkania na S P O C I E Apropos... w jakie dni sa spoty ?? bede na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 bmw_beer <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 witamy :lol: tylko nie zdawalem sobie sprawy z tego ile to autko pali jak mało chyba :mrgreen: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ja tez student, tyle ze zaoczny BEZSTEROWEJ SESJI ZYCZE PRZY OKAZJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 witam witam nowego fana <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI-MG Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam Witam. i mam nadzieje ze na spociku sie spotkamy!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 siemka i tradycyjnie bmw_beer bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 siemka 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domelos Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 witam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie spodziewalem sie takiego cieplego powitania Jeszcze raz wielkie dzieki !! Wracajac do tematu spalania... wczoraj zatankowalem za 50 zeta bo juz rezerwa sie swiecila (na BP kolo mnie 1 L za 4.19) no i za chwile znowu mi zacznie swiecic dranstwo A przejechalem tylko 80 km ... no ale po miescie... Gaz... gaz i jeszcze raz GAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nie spodziewalem sie takiego cieplego powitania Jeszcze raz wielkie dzieki !!Wracajac do tematu spalania... wczoraj zatankowalem za 50 zeta bo juz rezerwa sie swiecila (na BP kolo mnie 1 L za 4.19) no i za chwile znowu mi zacznie swiecic dranstwo A przejechalem tylko 80 km ... no ale po miescie... Gaz... gaz i jeszcze raz GAZ to albo masz cos skopane albo ostro smigasz ( 15l/ 100 ), moja M40 1,8 w E30 spokojnie poniżej 10 litrów w mieście a 323 koło 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 siemka <bmw_2> bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Witam na forum <bmw_2> .... to spalanie to jakies kosmiczne :shock: , albo jezdzisz w martensach z ołowianymi podeszwami i od swiateł do świateł na odcince albo dziura w baku albo świeczki/przewody WN nie bardzo , zeby 316i zjarało wiecej niz 12L to trzeba sie niezle nastarać :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hmmm... po chwili zastanowienia... w baku miałem jakieś 5 Litrów, zatankowałem za 50 PLN czyli jakieś 11 Litrów... Rezerwa zapala się jak zostaje jakieś 9 Litrów. Przejechałem 80 km i doszło do 10 Litrów... 5 + 11 = 16 idąc tym tropem 16 - 10 = 6 ... a więc przez te 80 km spaliłem 6 Litrów !! (dobrze być na polibudzie:)) Teraz dopiero na to wpadłem, chyba wobec tego spalanie jest ok ) I nie jeżdżę w martensach ostatnio to nawet mi prawa noga zesztywniała bo przez kilkanaści kilosów ledwo muskałem pedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Apropos ... stoje na światłach przy ul. Ślicznej, przede mną stoi "elka". Zapala się zielone a z samochodu wysiada kursant cały czerwony i krzyczy: "Ja tak nie pojade!! - Pan tylko PEDAŁ I PEDAŁ !!" pozdro dla wszystkich "elkowców" hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hmmm... po chwili zastanowienia... w baku miałem jakieś 5 Litrów, zatankowałem za 50 PLN czyli jakieś 11 Litrów... Rezerwa zapala się jak zostaje jakieś 9 Litrów. Przejechałem 80 km i doszło do 10 Litrów...5 + 11 = 16 idąc tym tropem 16 - 10 = 6 ... a więc przez te 80 km spaliłem 6 Litrów !! (dobrze być na polibudzie:)) Teraz dopiero na to wpadłem, chyba wobec tego spalanie jest ok ) I nie jeżdżę w martensach ostatnio to nawet mi prawa noga zesztywniała bo przez kilkanaści kilosów ledwo muskałem pedał eeeeeeeee teraz znowu w drugą stronę przegiołęś - 7,5 w mieście :shock: nie możliwe :!: bo skąd wiesz ile w baku zostało przed tankowaniem i kiedy się rezerwa zapala, w każdej sztuce rererwa może być w różnym czasie ( bo np.pływak podtopiony jest),tym bardziej że od niedawna auto masz, spalanie najlepiej sprawdzać albolejąc za każdym razem pod korek albo zawsze jak się rezerwa zapala ( nie zależnie ile jeszcze zostało ) wtedy dopiero dokładnie wiadomo jakie spalanie :mrgreen: a gaz sobie odpuść, do takiego małego motoru, no chyba że 2000-3000 miesięcznie bedziesz robił ale historia super, dawno się tak nie uśmiałem uklon_bmw happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 W sumie racja Tylko lać pod korek to chyba zaraz po wypłacie Faktycznie spalanie 7 -8 w mieście to lekka przesada W każdym razie jak jeździłem na gazie [polo 1.3 86'] to za 50 zeta przejechałem ponad 250 km. Dlatego wpadłem w panikę. Ale teraz pomału zaczynam się przestawiać. Gaz i tak założę - 2 razy w miesiącu robie trasę wrocek => katowice => leszno. Więc mam gdzie oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigdada Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 spalanie najlepiej sprawdzać albolejąc za każdym razem pod korek albo zawsze jak się rezerwa zapala ewentualnie zerując licznik zaraz po pojawieniu się "księgowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Najbardziej brakuje mi w aucie ekonomizera miałem na oku kilka aute ale to, które kupiłem było akurat bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Najbardziej brakuje mi w aucie ekonomizera miałem na oku kilka aute ale to, które kupiłem było akurat bez może i dobrze bo byś się załamał , ja jak testowłem swoją 323 to ciągle między 20 a 30 l/100 była wskazówka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci31 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam Wszystkich klubowiczy. Mam chyba rzadkość bo model 530. Pozdrawiam, arci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci31 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 troche chlopaki za małą skale zrobili ciekawe czy np. w 750i tez jest ekonomizer wyskalowany do 30l/100km Jeżdże 530 i mam wyskalowany "ekonomizer" (powinni zmienić nazwę tego wskaźnika") do 30l. Jak redukuję bieg i dociskam na maxa to nie zwracam na niego uwagi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi