Chacko e30 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 witam dostałem oferte kupna BMW w bdb stanie za bardzo dobre pieniążki;D tylko jest jedno "ale".a mianowicie został zagubiony dowód rejestracyjny a auto nie zostało przerejestrowane na obecnego własciciela.jest tylko umowa kupna-sprzedazy. czy mogę kupić taki samochód i czy go normalnie zarejestruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 ja bym nic nie kupował jak już na starcie jakieś szopki są!!!! niech go wyrobii sprzeda dopiero!!!śmierdzi jakimś wałkiem!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 właśnie niewiem bo to auto znajomego,kupił go rok temu w lubiniu pojezdził 3m-ce i wyleciał do angli a w międzyczasie gdzieś zgineły dokumenty.tak jak pisałem została tylko umowa.on teraz chce ją sprzedać i próbuje się doczytać w internecie czy da się to zrobić,ale nic konkretnego nie piszą! ani że się uda ani że nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 idź w piątek do wydziału komnikacji do informacji i zapytaj się dokładnie... a karta pojazdu jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 nie bo to jest autko z polskiego salonu,jest polisa OC i AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 poczytaj § Sprzedaż samochodu bez dowodu rejestracyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 zastanawiam się czy nie pojechać do lubina i poprosić tego właściciela który jest wpisany w dowód rejestracujny żeby zrobił duplikat (i żucić mu pare groszy za fatyge) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chacko e30 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 idź w piątek do wydziału komnikacji do informacji i zapytaj się dokładnie. I tak zrobie!tylko nasze wydziały komunikacji są chore,w każdym okienku mówią co innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Właściciel musi zrobić duplikat jeśli ma kartę pojazdu to wszystko będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Idz z tym do wydziału komunikacyjnego a potem na policję niech sprawdzą te auto czy nie ma jakiegoś wałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drlubicz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 kup auto i powiedz że to ty zgubiłeś dowód, bo tak jest najprościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 zastanawiam się czy nie pojechać do lubina i poprosić tego właściciela który jest wpisany w dowód rejestracujny żeby zrobił duplikat (i żucić mu pare groszy za fatyge) To było by rozsądne bo bez dowodu i karty pojazdu oraz dwie umowy kupna w tym żadna z nich nie podbita w wydziale komunikacji może być to czasochłonne by to załatwić, a i pewności nie ma czy na aucie nie siedzi jakiś zastaw i czy jak pisali przedmówcy nie ma innego wała. Nie chcesz jej na cześć prawda.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Jak nie ma karty to bierzesz na własne ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Miałem taki przpadek jak kupiłem pierwszy w życiu bolid/rakiete 126p też zgubiłem dowód wraz z ubezpieczeniem jeszcze przed przerejstrowaniem na siebie. Po pierwsze zrobiłem zgłoszenie na Policji żeby mieć od nich kwit potrzebny do wydziału komunikacji , póżniej pojechałem do ubezpieczalni w ktorym auto było ubezpieczone i od nich miałem dyplikat OC ( żeby go otrzymac chyba miałem upoważnienie od poprzedniego własieciela dokładnie nie pamiętam) i odpis przeglądu ze stacji diagnostycznej na której auto go miało robione. Z tym całym majdanem do wydziału komunikacji tam blaszki probne celem sprawdzenia (sprawdzali prawie 2 miesiące) po tym czsie już normalne i było git. Ps. Było to w 2002r wieć znając nasze urzedy i ich sposoby na utrudnanie życia obywatelowi może teraz być zupełnie inaczej. Musisz wybrac sie do wydziału komunikacji i tam wszystko ci wyjasnią. ale sprawdz szybciej auto na pałkach czy nie szukaja takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drlubicz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 dowód rejestracyjny nie dokumentuje w żadnym stopniu prawa własności auta Rejestracja pojazdu krajowego Przy rejestracji pojazdu zakupionego lub wyprodukowane w kraju, wymagane są następujące dokumenty: wniosek o rejestrację - czasową rejestrację - wyrejestrowanie pojazdu (wypełnia właściciel, właściciele) dowód własności pojazdu wyciąg ze świadectwa homologacji lub odpis decyzji zwalniającej pojazd z homologacji, dotyczy pojazdu nowego zakupionego w kraju karta pojazdu, jeżeli była wydana zaświadczenie o pozytywnym wyniku badania technicznego pojazdu, jeżeli jest wymagane, dowód rejestracyjny i tablice rejestracyjne, jeżeli pojazd był rejestrowany w kraju (w przypadku zagubienia dowodu rejestracyjnego lub karty pojazdu wzmagane jest zaświadczenie wystawione przez organ ostatniej rejestracji) aktualna umowa ubezpieczenia OC (w przypadku pojazdu zakupionego, używanego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 dowód rejestracyjny nie dokumentuje w żadnym stopniu prawa własności autaRejestracja pojazdu krajowego Przy rejestracji pojazdu zakupionego lub wyprodukowane w kraju, wymagane są następujące dokumenty: wniosek o rejestrację - czasową rejestrację - wyrejestrowanie pojazdu (wypełnia właściciel, właściciele) dowód własności pojazdu wyciąg ze świadectwa homologacji lub odpis decyzji zwalniającej pojazd z homologacji, dotyczy pojazdu nowego zakupionego w kraju karta pojazdu, jeżeli była wydana zaświadczenie o pozytywnym wyniku badania technicznego pojazdu, jeżeli jest wymagane, dowód rejestracyjny i tablice rejestracyjne, jeżeli pojazd był rejestrowany w kraju (w przypadku zagubienia dowodu rejestracyjnego lub karty pojazdu wzmagane jest zaświadczenie wystawione przez organ ostatniej rejestracji) aktualna umowa ubezpieczenia OC (w przypadku pojazdu zakupionego, używanego) To co piszesz jest prawdą ale jak będziesz miał taka przypadłość kiedyś w życiu to wydrukuj ta ustawę,a stawiam flaszkę ze baby tam siedzące wyj...ią oczy jak bizon bo nawet o tym nie słyszały Do zakupu auta jest potrzebny: - dowód rejestracyjny - umowa kupna - sprzedaży wypełniona i podpisana przez obydwóch delikwentów. - karta pojazdu o ile została taka wydana - ważny przegląd wbity w dowód rejestracyjny lub z braku miejsca wydany na druku punktu diagnostycznego - ważne ubezpieczenie minimum 30 dni. Bez dowodu nie wiemy czy nr Vin jest poprawny i czy jest ważny przegląd. Może też się tam znajdować współwłaściciel lub zastaw bankowy. Kupienie kota w worku w roku 2012 - nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi