Skocz do zawartości


BRAK OŚWIETLENIA WŁĄCZNIKA ŚWIATEŁ I POKRĘTŁA OD TEMPERATURY


Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem tak jak w temacie. Ostatnio rozebrałem to wszystko w pioruni, okazało sie ze są zaróweczki dobre, ale na kablach nie ma napięcia. a bezpieczniki wszystkie są ok!

Gdzie szukać przyczyny uklon_bmw ???

Czy może podpiąć sie pod inną lampke od podświetlania np. od włącznika podgrzewania tylniej szyby ???

Pozdrwiam <bmw> <bmw> <bmw>

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A zrozumiałem że zegary ci nie świecą. Przełącznik chyba ma być podświetlony cały czas to prąd ma być po włączeniu zapłonu.

Kurde dziś sprawdziłem jeszcze raz i dupka blada czy zapłon włączony czy tez nie nie ma napięcia na kablach od zaróweczki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mialem podobny problem , tylko ze mi wyj... cale oswietlenie w aucie, tak jak mowa wyzej , wsyztsko idzie od pokretla, w srodku jets taka smieszna kostka, a na niej jeszcze smieszniejsze blaszki po ukladane w pol kolu, i w tym tkwi caly zasrany problem... skonczylem z tym u znajomego elektryka ktory cos tam postokal w tej kostce :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sorki nie naleze do waszego klubu i wtracam sie w rozmowe

mialem ostatnio problem wlasnie taki ze niechcaco przewod od lampki oswietlenia pokretla spadl mi na przewod od zapalniczki bo rozbieralem konsole i zniknelo cale oswietlenie licznika.lampki od pokretla i suwakow od nagrzewnicy i okazalo ze dziwnym trafem spalil sie wlacznik swiatel albo ten sciemniacz co w nim jest,po wymianuie przelacznika swiatel wszystko wrocilo od normy

Spróbuj wymienic ten przelacznik moze to to! pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Napisz teraz dokładnie jak kabelek ( gdzie, ddo których przewodów) jest podłączony, no i czy masz też zintegorwany jakiś buczek, któy się łącza jak masz zapalone światła i otwarte drzwi.

Jest to teraz bardzo przydatne, bo nieraz już miałem tak, że wychodzę z auta idę do domu i z okna widze że światła świecą...;/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to ja dołącze sie do tematu... sprawa dzieje sie w Beemce kumpla (M10), po zdjeciu całej deski rozdzielczej, w celu dojścia do nagrzewnicy i ponownym jej założeniu znikneło podświetlanie wszystkiego... wszystkiego porócz predkościomierza. Sprawa jest dziwna bo przeciez tam nic pokrecic sie nie da bo wszystko (cała deska)jest podłaczana na tych wiekszych kostkach, i dziwi mnie własnie fakt ze swieci sie ten predkościomierz a oswietlenie obrotomierza, suwaków,pokrenteł, przycisków nie :? i żeby było jeszcze dziwniej potencjometr od włacznika dział. gdzie moze lezec przyczyna???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij



  • Ostatnio przeglądający

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...