Gość Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ostatnio przeglądając zasoby sieciowe znalazłem ciekawą modyfikację. Stronka jest co prawda po angielsku ale coś niecoś udało mi się z tego ustalić. Źródło : http://www.bimmerdiy.com/diy/e36startbutton Ciekaw jestem czy ktoś zastanawiał się nad takim "moddowaniem" swej bumci. Ja sam intensywnie rozważam ryzyko związane z taką instalacją - ale w alternatywie zostaje zawsze kluczyk. :wink: Przycisk znaleźć ma się docelowo w gnieździe zapalniczki (wersja dla niepalących :mrgreen: ) - ja bardziej zastanawiam się nad umiejscowieniem go obok awaryjnych (koło ham. ręcznego) Sama instalacja i schemat nie wyglądają na skomplikowane. Pogmerać troszkę w kablach i gotowe 8) Niemniej ciekaw jestem waszych opinii i ewentualnych konsultacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ale jak to jest, i tak trzeba wlorzyc kluczyk do stacyjki?? Bo inaczej to jak to ma dzialac, ktos by se wszedl nacisna guzik i odjechal, a jak kluczyk w stacyjce wymagany to moim zdaniem zbedne.;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam pomysł przedni a co z blokadą kierownicy panowie , wyjście awaryjne: np popsuła się stacyjka w pozycji start i wtedy co mamy piękny wielki przycisk :lol: wciskamy i zapala. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam pomysł przedni a co z blokadą kierownicy panowie , wyjście awaryjne: np popsuła się stacyjka w pozycji start i wtedy co mamy piękny wielki przycisk :lol: wciskamy i zapala. Pozdro Raczej ten przycisk ma za zadania sluzyc zamiast stacyjki jak to jest w nowych autach typu renault laguna itd, tylko tam jest karta zamiast kluczyka a tu jak to ma dzialac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ale jak to jest, i tak trzeba wlorzyc kluczyk do stacyjki?? Bo inaczej to jak to ma dzialac, ktos by se wszedl nacisna guzik i odjechal, a jak kluczyk w stacyjce wymagany to moim zdaniem zbedne.;/ Blokada kiery jest mechaniczna , więc kluczyk niezbędny . Chyba ,że usuniesz blokadę i wtedy looz <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 czyli taki gadzet ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1986 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 hej, ja mam tylko mozliwość odpalenia za pomocą przycisku (no ale ja mam E21 316). a co do kluczyka to... musi być on przekręcony żeby odpalić silnik. Przynajmniej u mnie tak jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 OK - temat wydaje się nie wzbudzać zainteresowania (sam se zrobie :mrgreen: ) Proszę admina o usunięcie tematu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziela Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Wprawdzie nie mialem tego w BMW ale w bumie tez mam zamiar tak zrobic. Zlikwidowalem blokade kierownicy oraz stacyjke wogole. Przycisk do zaplonu, zabezpieczenie ? Immobiliser kodowy teraz nie pamietam czy to w peugotach czy renaultach montowali taki immobiliser z klawiaturka kodowa. Nie wklepiesz kodu nie masz pradu Po wprowadzeniu kodu zapalaja sie kontrolki, push the button i jedziemy. Trzeba sie pobawic zeby znalesc miejsce ale np zamiast tego mozemy dac immo normalny pastylkowy+jakis przelacznik... rozwiazan jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 a właśnie że świetny temat, ja tak mam w 323 ( tak już kupiłem ), włącznik mam pod kolumną kierownicy, ale stacyjka też jakaś dziwna bo nie ma pozycji start , tylko kończy sie o jeden "ząbek " wcześniej, schemat dobry, należy tylko pamietać żeby włącznik był wysoko prądowy, lepiej byłoby to zrobić przez przekażnik :mrgreen: ( a może już jest przez przekażnik :?: ) w Jacky Sport można kupic takie przyciski , podświetlane , są nawet z klapką zabezpieczającą , koszt chyba koło 50 zeta - znaczy sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 w Ursusie jest taki przycisk do odpalania :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAZUREK Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 kazdy z was ma swoja racje wkladasz kluczyk-brak blokady przekrecasz kluczyk -zaplon ok . start rozrusznika po pszez guzik a nie pszez kluczyk .trzeba odciac plus od kluczyka i przelozyc DO GUZIKA I STARTER ROZRUSZNIKA powinno dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi