Headhunter Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 siema wszystkim wlasnie co sie zapisalem na forum chcialbym sie dowiedziec co oznaczaja oznaczenia M i Alpina na bmwicach pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2007 są to wersje rasowane fabrycznie ale 90% z tych oklejonych to tylko wies tuning a nie orginaly <bmw_2> :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 WITAM KOLEGE TEZ TU JESTEM SWIERZAK.a orginalne M power to oznacza daj se spokoj na swiatlach.I ALPINA podobnie. tylko jesli sa to orginaly. jak napisal BOKSA wiekszosc z tymi naklejkami to wies tuning.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 a rozpoznasz jak dodasz na swiatlach gazu w swoim bmw a potem doda ten obok to uwierz zauwazysz roznice a raczej uslyszysz :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adihash Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 dokladnie a potem zobaczysz jego tyl i tyle w tym temacie....M power to jest to co tygryski lubia najbardziej. niestety sa cholernie drogie w zakupie np;E36 320i 24V 150kmzadbana koszt 12tys. a M power w tej samej budzie koszt 32tys. moc 286km po 97' 321km roznica w mocy okolo 100%.noi w utrzymaniu to trzeba miec gruby portfel np;amorek przod lewy 1000zl org. ale zapie..... okrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Headhunter Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 ok dzieki za informacje ale w nich sa tylko informacje o tym co moze bema zrobic jak ma to M lub Alpina mi chodzi o to co dokladnie one oznaczaja, czym dokladnie jest M power, skad sie te nazwy wziely , itd czy mozna poza np. ruszaniem na swiatlach czy czytaniu tylu auta w jakis inny sposob rozpoznac ze okreslona bema jest M lub Alpina i o co chodzi z tymi "podrobkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wircik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 jesli chodzi o podróbki to mozna kupic sobie znaczek M i go nakleić i np z 316 robisz M-powera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2007 Czesc Po pierwsze M Power a Alpina to dwie rozne rzeczy... BMW o o znaczeniu ///M to topowe wersje! Odznaczały się nieprzeciętnymi osiągami, prowadzeniem, silnikiem, hamulcami itd. A Alpina to Tuner BMW, ale nie fabryczny :!: To firma tuningowa specjalizujaca sie w modyfikacjach (glownie mechanicznych) tej marki... Sa tez inne firmy godne polecenia, jak: Hartge, AC Schnitzer, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Czesc Po pierwsze M Power a Alpina to dwie rozne rzeczy... BMW o o znaczeniu ///M to topowe wersje! Odznaczały się nieprzeciętnymi osiągami, prowadzeniem, silnikiem, hamulcami itd. A Alpina to Tuner BMW, ale nie fabryczny :!: To firma tuningowa specjalizujaca sie w modyfikacjach (glownie mechanicznych) tej marki... Sa tez inne firmy godne polecenia, jak: Hartge, AC Schnitzer, Dokładnie tak jak pisze ENZO. Wersja M jest fabrycznym autem made by BMW, a Alpina to tuner, jeden z wielu. Rozpoznawanie kto jest kto ?? Bardzo proste jeśli możesz zajrzeć pod maskę :mrgreen: patrząc na ulicy możesz się jedynie sugerować zderzakami, progami, felgami itd.. ale to wszystko nawet ja (E36 316i) również mogę sobie założyć 8) Tak więc rozwiązanie jest proste "pop da hood" i wiesz wszystko. <bmw_1> Przykład M-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horbek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 okdzieki za informacje ale w nich sa tylko informacje o tym co moze bema zrobic jak ma to M lub Alpina mi chodzi o to co dokladnie one oznaczaja, czym dokladnie jest M power, skad sie te nazwy wziely , itd czy mozna poza np. ruszaniem na swiatlach czy czytaniu tylu auta w jakis inny sposob rozpoznac ze okreslona bema jest M lub Alpina i o co chodzi z tymi "podrobkami" Z tego co sie orientuję to M Power prowadzi firma MK Motorsport, Alpina też jest tunerem ale nie fabrycznym, to taki wiesz, odpowiednik jak w Mercedesie AMG i Brabus... A propos, pare a może i parenaście latek temu widziałem LIVE BMW 850 CSI ze stajni MK Motorsport 550 KM...zakochałem sie...Teraz tęsknię za nią jak za Angelina Jolie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 850-tki to rzeczywiście rzadkie i niewątpliwie piękne autka. Swego czasu koło mojej poprzedniej roboty stała taka czerwona... Aż żal za serce chwytał jak się tam marnowała... czerwoniutka była. Teraz stoi tam nowe 5 <bmw_1> chociaż nie wiem czy bym zamienił :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horbek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 850-tki to rzeczywiście rzadkie i niewątpliwie piękne autka. Swego czasu koło mojej poprzedniej roboty stała taka czerwona... Aż żal za serce chwytał jak się tam marnowała... czerwoniutka była. Teraz stoi tam nowe 5 <bmw_1> chociaż nie wiem czy bym zamienił :mrgreen: No no..wiem chyba o jakiej mówisz, poszerzona w stylu ferrarki F40 testarossa jakbym miał takie możliwości jak mój koleżka co to kupił sobie M powerka E46 2001 rok to bym optował za ostatnim wypustem 850-ki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 M-power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 okdzieki za informacje ale w nich sa tylko informacje o tym co moze bema zrobic jak ma to M lub Alpina mi chodzi o to co dokladnie one oznaczaja, czym dokladnie jest M power, skad sie te nazwy wziely , itd czy mozna poza np. ruszaniem na swiatlach czy czytaniu tylu auta w jakis inny sposob rozpoznac ze okreslona bema jest M lub Alpina i o co chodzi z tymi "podrobkami" Z tego co sie orientuję to M Power prowadzi firma MK Motorsport, Alpina też jest tunerem ale nie fabrycznym, to taki wiesz, odpowiednik jak w Mercedesie AMG i Brabus... A propos, pare a może i parenaście latek temu widziałem LIVE BMW 850 CSI ze stajni MK Motorsport 550 KM...zakochałem sie...Teraz tęsknię za nią jak za Angelina Jolie zle sie orientujesz M Power to po prostu usportowione BMW dokaldnie M Gmbh, a Mk Motorsport to po prostu tuner BMW tak jak np. Alpina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi