Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

jakie przełozenie mostu w e-36

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem bo nie wiem jakie jest przełożenie mostu w e-36 2.0 24v vanos z 93 roku.bo niestety mój sie skończył i musze kupic drugi.próbowałem odczytac tabliczke ale jest przerdzewiala.i jeszcze jaki olej do niego musi byc i ile koztuje.na co zwracac uwage podczas kupna używanego mostu.z gory dzieki.

mam dwoch znajomych z 320i E36 obaj maja 2.45

325tds - 2.65

spoko a teraz enzo mi powiedz czy 2.65 czy 3.65 i buehue juz 2 razy napisales inaczej codo 320 bo raz 2.45 a raz 3.45 :D:D

mozliwe ze potrzebowalbym jakiegos krotszego mostu ze szpera

i od czego by pasowalo aby przyspieszenie sie jeszcze poprawilo. v-max nie istotny i tak zadko kiedy latam powyzej 200 <bmw_1>

oraz pytanie im te liczby (oiznaczenie typu 3.45 itp) jest mniejsze tym most jest zestopniowany bardziej pod przyspieszenie czy v-max??

i czy przy zdecydowanie wiekszym momencie nic sie nie stanie z mostem od benzyny?

trudno ocenic most jak wyjety,ale mozesz zobaczyc czy nie cieknie,powinien byc suchy nie myty.Zobacz czy nie poskrecany na silikon,naprawy dyfrow naprawde rzadko sie udaja.Zobacz w jakim jest stanie olej w dyfrze,jak bedzie to szlam to tez nie bierz,ale wszystko wyjdzie jak zalozysz.

pytanie im te liczby (oiznaczenie typu 3.45 itp) jest mniejsze tym most jest zestopniowany bardziej pod przyspieszenie czy v-max??

Jak jest cyfra niższa to masz Vmax większy, jak wyższa to przyśpieszenie (most krótszy)

aha mam do kupienia most od 1.8 ma przełożenie 3,38 czy jak go założe to nie rozleci mi sie?.

Według tego co pisze ENZO to powinieneś mieć przełożenie 3.45, a jeśli byś założył most z 3.38 to auto by się dłużej rozpędzało ale by osiągało większą prędkość. Myślę że możesz być spokojny i most się nie rozleci.

w sumie to bym założył 3.38,ale czy sprzegło mi sie nie sfajczy?bo moge miec za 300zł taki most.tylko ze nie mam jak sprawdzic bo nie ma tych flanszy co sie do nich przegóby przykręca.

Jak byś się postarał i dobrze poszukał to za 300zł powinieneś dobry kompletny most znaleźć.

• 4 miesiące temu...

z kupnem używki trzeba uważać - ja przy e30 dwa razy zostałem wyrolowany :( raz kupiłem wyjący, a drugi raz miał wycieki oleju(na szczęście udało się uszczelnić)

wskazówki co do kupna dyfra? z mojego doświadczenia:

-powinien mieć minimalny luz (jak wogóle nie ma to będzie wył)

-absolutnie nie bierz mostu po remoncie, regeneracji czy innych cudach - części w środku nie dopasują się nigdy

-zwracaj uwagę na wycieki i ślady po uszczelnianiu