kryster Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam, mam pytanie. Mam okazję kupić BMW e46 coupe 2003r 320ci (170KM) ma ona zewnętrzny M-pakiet i wygląda bardzo bardzo ładnie, ale brakuje mu M-pakietu wewnętrznego. Pytanie brzmi czy można bez problemu wymienić zwykłe fotele na M-pakiet oraz kanapę i resztę dodatków podsufitka, zegary, gałka od biegów, kierownica. Czy nie będzie problemu z działaniem tych nowych części, trzeba zmieniać coś w komputerze itp? ile może to kosztować? A drugie pytanie to czy można zamiast tego silnika włożyć większy np. 2.5-2.8 bez problemu czy są to inne układy? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jeśli od razu przewidujesz zmianę silnika (swap) to czy nie warto od razu poszukać takiego egzemplarza? No chyba, że to 320ci to faktycznie takie super hiper Ps. Specjalistą nie jestem ale wymiana środka to żaden problem. Kupujesz części i montujesz. Raczej nie ma tu zbyt dużo do myślenia i grzebania w kompie ile to kosztuje? Allegro i patrz na ceny części. Tanio nie będzie. Bynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 kup od razu taką która bedzie to wszystko miała -wujek dobra rada :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 W tym aucie poszła podobno uszczelka pod głowicą i mam propozycja kupna ją już po wymianie silnika w bardzo dobrej cenie. Tylko brakuje tego M-pakietu wewnętrznego... a czy nie będzie problemu z działaniem tych części M-pakietu ? fotele kierownica? tempomat itp? czy trzeba coś dodatkowo zrobić, bo wymiana foteli nie wydaje się trudna, ale czy to będzie normalnie działać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Ciężko znaleźć ten rocznik z zewnętrznym M-pakietem i wewnętrznym m-pakietem, szukam już 2 miesiąc, a ta z zewnątrz bez zarzutów, wystarczy dorzucić środek i jest lalunia i w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 wystarczy dorzucić środek i jest lalunia i w dobrej cenie w dobrej cenie powiadasz ???:lol::lol: kup porób ,zobaczymy ile cię wyniesie po zabiegu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 To są w większości rzeczy mechaniczne - to co chcesz wymieniać. Fotele, podsufitka itd. Przykładowo kierownica - montujesz i jedynie aktywujesz. Tempomat - podobnie. Z tego co mi wiadomo każde BMW jest "przygotowane" pod części z "bogatszych" modeli. Tzn. dokładasz lepszą część i jedynie ją aktywujesz. Chłopaki nawet dokładają do foteli maty grzewcze aby mieć podgrzewanie foteli. Także luz. Co do silnika - to rozumiem że kupujesz teoretycznie samą budę z uszkodzonym silnikiem i ktoś Ci oferuje od razu swap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 wiesz nie zależy mi na kompletnym wewnętrznym M-pakiecie ale, fotele, kierownica i może po dłuższym czasie coś dołożę fotele 1000-1500 i kierownica to nie wiem ile:) także zamknę się w dobrej cenie ale czy to będzie normalnie działać? czy coś trzeba poprzestawiać w komputerze? chodzi o kierownice i o fotele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 mam propozycja kupna ją już po wymianie silnika w bardzo dobrej cenie jaka to ta bardzo dobra cena??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 to auto jest w Niemczech z uszkodzonym silnikiem, facet od którego chce ją kupić ściągnie ją i wymieni w niej silnik czyli ja dostaje kompletną sprawną cena 20tys. po wymianie silnika i opłatach więc dokładam m-pakiet wewnętrzny nawet za 4tys bardzo ładną coupe z dwoma M-pakietami 2003 r z lipca czyli całkiem świeże auto wrzucę kilka zdjęć proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Przede wszystkim musisz ochłonąć, bo emocje przy zakupie auta to najgorsze co może być. Ja bym szukał sztuki najbardziej odpowiadającej moim oczekiwaniom, najlepiej żeby taka wyjechała z fabryki. Twój wybór. A koszty... coś czuje, że w praniu i tak dojdzie kilka stówek, a może i tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Nawet klimy automatycznej nie ma. Powiem tak - do "mojego" ideału trzeba by tam dołożyć więcej niż kierę i fotele. 20 tysi po opłatach + parę tysięcy to minimum. Na pewno nie ma nic godnego uwagi w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 No i macie rację, lepiej będzie jak poczekam i poszukam szkoda, bo już siedzę na tych aukcjach 2 miesiąc i nic ciekawego nie można znaleźć w tej wygląd zewnętrzny i rocznik odpowiadał mi bardzo... ale znowu środek do bani no i silnik... Więc nie wiem, a co do tego czy w kraju nie ma nic ciekawego to muszę przyznać, że jeżeli chodzi o czarne coupe w m-pakiecie po lifcie to jest naprawdę ciężko o dobrą sztukę. Dzięki za opinie i wypowiedzi. Serdecznie pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Nie skupiaj się na jednym kolorze, niestety to rynek wtórny a nie salon, a inne kolory są jeszcze piękniejsze, ustal sobie silnik i mniej/więcej wyposażenie. A dwa miesiące poszukiwań... to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 ona stoi w niemczech za 18tyś :lol: to nie wiem ile on z ceny urwal ze oplaca sie po nią jechac akcyza jak zakombinuje to min 1,5tys , recykling 500zł goły słupek 2.2 m54 min 1000zł , z zewnątrz jest ok i ma oko :lol: ale reszta bida , wgrę wchodzi zmiana na 2.5 lub 3.0 , 2.8 stary na lince gazu więcej kombinacji i trzeba wiązkę troszkę rzeźbić , ja na twoim miejscu dogadałbym sie zeby ją zwiózł zrobił opłaty a silnik wrzucisz jaki chcesz , sufit m to 500zł kiera tez 500 , stopka 250 , gałka 250 , fotele sporty 1000 , :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artursiizz Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Widzę, ze dobrze trafiłem bo również szukam tego modelu choć mnie interesuje glownie m pakiet zewnętrzny plus dobry rocznik. Z doświadczenia wiem że w cenie 21-25 tys.nie znajdziesz m pakietu zewnątrz + wewnątrz bez sciemniania... nikt nie sprzeda full opcji za bezcen więc możesz szukać jeszcze długo. Wygląd zewnętrzny to kosztowna sprawa i w częściach i w wymianie dlatego ta ma ode mnie duży plus. Nawet ze zrobieniem środka za max 3 tys. masz bardzo dobrą cenę jak za takie autko. Tylko dowiedz się dokładnie o co chodzi z tym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi