feri99 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich fanów BMW bo ten samochód jest tylko dla fana marki!! Na sprzedaż jest jedyna w swoim rodzaju BMW E36 Touring E36 było moim oczkiem w głowie ale przyszedł czas na zakończenie projektu E36 i rozpoczęcie projektu E46 Postaram się opisać prawie wszystko co było zrobione w samochodzie chociaż chyba powinienem opisać co nie było zrobione bo było by krócej Jeśli ktoś będzie poważnie zainteresowany to podeślę linka do forum gdzie opisana była cała historia auta wraz ze zdjęciami i komentarzami. Auto nigdy nie brało udziału w żadnych wyścigach na 1/4 mili itp. Nie było katowane lataniem bokiem (nie licząc poślizgów w zimie) Lista rzeczy które zostały wykonane jest okropnie długa i nie wiem czy czegoś nie pominę ale gdy już trafi się fan BMW który będzie prawdziwie zainteresowany kupnem to opowiem wszystko ze szczegółami. Auto jest w stanie perfekcyjnym jak na 18 lat a jeździ lepiej niż nie jedno nowe auto!! Nie będę brał pod uwagę ofert typu dam tyle i biorę bo cena jest taka nie inna a prawdziwy kupujący dostanie również mnóstwo rzeczy (części zapasowych) które były kupowane z myślą o tym samochodzie ale na szczęście nie przydały się bo auto nigdy mnie nie zawiodło w żaden możliwy sposób!! Wszystko co w aucie było kiedykolwiek robione mam w wersji zdjęciowej i mogę to przedstawić jeśli ktoś tylko sobie tego zażyczy Nie mam niczego do ukrycia i opowiem kupującemu o wszystkim bo to auto jest oczkiem w głowie a nie złomem na sprzedaż!! Cena dla forumowicza 21000zł. (cena dla całej reszty 22000zł.) Kontakt 508 258 882 - Silnik M52B20 wymieniony na M52B28(286S1) o przebiegu 170tys./km - Dyfer (mała głowa) wymieniony na(dużą głowę z M52B28 z grubymi półośkami) - Wał napędowy wymieniony z M52B20 naM52B28 - Filtr stożkowy dedykowany K&N57i-1001 - Kompletny dolot powietrza od M52B28(guma + przepływka) nowe orginalne - Rozpórka przednia górna(nieregulowana stalowa od Staffa) - Rozpórka tylna (nieregulowanastalowa od Staffa) - Rozpórka dolna X-Brace z BMW E36 Cabrio(nadająca sztywność i chroniąca miskę olejową - Kompletne zawieszenie (wszelkie gumytuleje itp.wymienione na poliuretany SHA75) - AmortyzatoryBilstein B6 (przód) - Amortyzatory Bilstein B8 (tył) - Sprężyny przód Weitec progresywne-30 i tył Lesjofors wzmacniane - Zderzak przód M3 plus czarnehalogeny Depo - Zderzak tył plus dyfuzor - Nakładki progów M3 - Lampy przód Bosch soczewka odnowionei zrobione na (Black Hella + Krzyże) - Grill poliftowy blackmat - Lusterka M3 orginalneelektryczne i podgrzewane - Wspawane nowe orginalne progi izabezpieczona antykorozyjnie podłoga (raz do roku) - Dojazdówka 16" z E46 - Unikatowe lampy tylne MHW (nie dokupienia nigdzie do kombi!!) - Kierownica Serducho M3 - Podłokietnik skórzany - Przyciemnione szyby zgodnie z prawem(bez przednich ograniczających widoczność) - Wymieniona szybaprzednia z pasem przeciwsłonecznym zielonym - Wymienione piasty przód i tył złożyskami - Podpora wału - Filtr Paliwa - Autoalarm z czujnikami (wstrząsu iruchu) - Podsufitka M3 (czarna) kombi bezszyber dachu - Felgi na lato Styling 68 7,5" i8,5" (wypiaskowane i pomalowane proszkowo na czarny) - Opony Nokian Line 215/45R17 i 225/45R17 (nowe) kupione w zeszłym roku - Hamulce przód i tył nowe wraz zklockami (przód i tył wentylowany) - Wydech orginalny (dwururka z M52B28)Brzmi cudownie!! - Klamki wewnętrzne chrom (metalowe) - Rygle drzwiowe aluminiowe - Olej Castrol 10W60 (wymiana co10tys./km) - Czarny znaczek BMW przód - Nowy znaczek tył (orginalny BMW) -Nowe podszybie (orginał BMW) - Instalacja gazowa Stag 300(wyregulowana tak żeby nie było różnicy między gazem a PB) - Komputer od M52B28 (manual bez ASC z3 pestkami) VIN ES94540 - Nowe świece NGK - Komplente sprzęgło z dociskiemSACHS - Listwy drzwiowe M Pakiet (nowe ori) - Orginalne nowe uszczelki pod relingidachowe - Lakierowanie idealnej (bez rdzy)klapy tylnej - Kolektor ssący z M50 (przerobiony idodający kopa!!) - Nowa orginalna uszczelka szyby tylnejklapy - Ledowe dedykowane podświetlenietablicy rejestracyjnej - Dywanik z matą antypoślizgową dobagażnika - Skrzynia biegów z M52B28 ZF - Wybierak biegów z M52B28 - Poduszki silnika i skrzyni biegów - Nowy olej skrzyni biegów ATF(czerwony zgodnie z nalepką na skrzyni) - Nowa odma silnika - Zestaw naprawczy Vanosa (komplenty) - Uszczelka kolektora wydechowego - Planowanie głowicy i wymianauszczelniaczy zaworowych - Uszczelka głowicy - Uszczelka pokrywy zaworów -Przewody hamulcowe w stalowym oplocie (Black Diamond) - Nowekierunkowskazy boczne dymione - Oklejona carbonem maska i dach -Polakierowane na kolor nadwozia relingi dachowe - Usuniętewszelkie (powierzchowne) ogniska rdzy (oczywiście przelakierowane iprzepolerowane) - Drugi zestaw kół aluminiowych nazimę z dwusezonowymi oponami (na kolejne dwa trzy jeszcze) Edytowane 23 Czerwca 2014 przez feri99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Z góry sorry że wbijam się w ogłoszenie ale uważam że cena jest sporo za wysoka jak na E36 . Samochód może być doinwestowany ale zawsze trzeba się liczyć z tym że tyle ile włożyłeś to już nie wyciągniesz z auta chyba że to jakiś unikat a E36 jeszcze niestety nim nie jest . Mimo wszystko życzę powodzenia jeżeli jest taka igła może i się ktoś znajdzie . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feri99 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Gdybym chciał odzyskać to co włożyłem to musiał bym za 40k. go sprzedawać A jeśli ktoś chce auto do którego nie będzie musiał dokładać i robić czegokolwiek to to jest właśnie takie auto. Nie wiem czego chcesz od E36?? Tylko mi nie wyskocz z E30 przypadkiem hehe Na każde auto jest klient i na moje cacko także się znajdzie jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Hall, nie przesadzaj, jestem tego zdania, że to właściciel ustala sobie cenę, koniec i kropka, pamiętaj że każdy towar się sprzeda, prędzej czy później... powodzenia w sprzedaży :drunk: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hall Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Za kwotę 40K to chyba wliczyłeś wszystkie części eksploatacyjne + benzyna na kilka lat lub gaz w twoim przypadku . Podchodząc tak na poważnie z E36 chodziło mi bardziej oto że nie jest to model jeszcze kolekcjonerski i nie zwraca się inwestycja przy sprzedaży jak w starszych modelach i nie mam tu na myśli E30 . Przeglądając ogłoszenia można spokojnie znaleźć doinwestowane modele poniżej 20 tys . Patrząc na auta wystawiane z SYNDYKATU w podobnych pieniądzach ale to są już grube projekty (DOSŁOWNIE DOINWESTOWANE ) Jak napisał BASTARS każdy towar się sprzeda kwestia czasu chodź może to nieco potrwać . Mimo wszystko powodzenia to była tylko taka mała sugestia z mojej strony i moje zdanie. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez hall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Niestety to zawsze zostanie e36 cobyśmy nie zrobili, a za ta kasę to już kupimy całkiem rześkie e46 stad wniosek ze sprzedać bedzie ciężko... powodzenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Panowie - to jest ogłoszenie, sprzedający może wystawić cenę nawet milion złotych, jego sprawa. Nie jest to wątek "ile warta jest ta E36", itd więc przestańcie spamować bo zaraz się posypią osty... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi