mkbmw Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Witam, Mam konfigurację inpy "BMW Group Rectification programs UK" version 3.01. Ogólnie wszystko działa poza diagnostyką silnika. Mam w swojej bmce silnik N46, więc wybieram z menu ME9.2 / MEV9 for N45/N46. Pojawia się błąd: Group file: D_MOTOR SYS-0012: IDENTIFICATION ERROR. Program will be stopped! Ktoś się z tym spotkał? Będę wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nie znam tego modelu silnika ani sterownika ale tego typu błędy wywala INPA przy wyborze niewłaściwego modułu (niezgodnego) ze stanem faktycznym i program się zatrzymuje. Próbowałeś inne? INPA łączy się tylko z takim modułem jaki jest rzeczywiście w aucie, inne wybory są ignorowane. A tak najszybciej i najpewniej to zaglądasz pod maskę na sterownik silnika i czytasz model. Z innymi systemami łączy się? np. ABS? EWS? Oświetlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Może ktoś zmieniał moduł silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbmw Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Z innymi systemami łączy się bez problemów. Próbowałem dzisiaj wszystkie możliwe opcje i jedynie w przypadku "MS 45.0 for M56" Inpa nawiązała połączenie, ale niestety to nie jest mój silnik, chociaż chciałbym mieć 6 cylindrów. :lol: Nie wiem co jest grane. Jutro jeszcze zobaczę jaki mam moduł. Gdzie go szukać? Czy moduł jest w komorze silnika od strony kierowcy w tej czarnej skrzynce? W aucie mam LPG V generacji, może przy montażu niemiaszki coś namieszali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Sprawdz po numerze vin BMWstore.pl - Nowe oryginalne części do wszystkich modeli BMW. nr części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbmw Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Mam silnik N46b20, wszystko się zgadza. Zmieniłem inpe - była jakaś trafiona. Teraz łączy mi się z silnikiem, ale wyskakuje znowu inny błąd. "EDIABAS error IFH-0003 datatransmission to interface disturbed" i skrypt przestaje działać. Problem występuje tylko przy silniku. Przy innych systemach działa bez błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Może sterownik był zmieniany i nie został zakodowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi