Kowal929 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Witam mam pytanie do bardziej obeznanych w temacie niz ja zamierzam kupic do swojej e46 felgi 18 cali mam Turasa 320d i w Vinie [TABLE=width: 400] [TR] [TD=class: a8b]226 [/TD] [TD=class: a8b]SPORTS SUSPENSION SETTINGS czy do takiego zawieszenia musze miec jakies inne et zeby nic mi nie ocieralo? [/TD] [/TR] [/TABLE] Wiem ze piasta 72.6 a et jakie powinno byc najlepiej zeby bylo ladnie bmw_1 pozdro wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 załóż z ET 20 mniej więcej ,seryjnie jest około bodajże et 47, ale koła są wtedy "zapadnięte" w nadkole, przy et 20będzie w miarę wypełnione... możesz również kupić z większym et i dać dystans... im większe et -tym koło bardziej schowane , im mniejsze -koło bardziej na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Oczywiście zależy też jakie szerokości będą miały fele. Ja przy 9 calach szerokości i oponie 235 miałem et34 i było wręcz idealnie, bez przycierek itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 ok dzieki za info ogolnie nie chce raczej wiekszej opony niz 225 tyl i 215 przod takze 8.5 cala chyba starczy czy polecacie raczej na tyl 9 cali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Ogolnie to nie mam pojecia jakie chce fele jeszcze ale w maju chwilowy urlop planuje i wtedy cos mysle zaloayc ale pytam zebym wiedzial co szukac wogoleuklon_bmwmoze do maja ktos z forum bedzie mial cos ladnego na stanie do sprzedania :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 ET20 przy feldze 8,5 cala przy seryjnych nadkolach będzie już tarło, przerabiałem to u siebie. Jak nie chcesz kombinować z nadkolami to poszukaj felg z wyższym et i w razie czego dorzuć dystans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 spoko dzieki takze moge szukac z seryjnym et 47 czy cos takiego i dam tylko dystans i wszystko bedzie w normie ?bo nie chce sie bawic pozniej w odsyladnie felg i kupowanie innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Moje letnie, 18' miały 8,5 cala z et50 do tego dałem 15 mm dystansu i nic nie obcierało. Jak kupisz za wysokie er to zawsze możesz dać dystans i będzie dobrze, jak kupisz za niskie to zabawa z rolowaniem błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 dobra takze wszystko wiem temat do zamkniecia8) chyba ze ktos bedzie mial ladne 18' do sprzedania to na pw pisac moze akurat mi sie spodobaja pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Polecam Styling 162 , idealnie pasuje tylko żeby była petarda trzeba trochę posadzić autko ;S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Felgi 18" szerokosc 8 cala et 38 opony mysle zalozyc 225 40 powinno byc ok ?bastars sprzedaje swoje i za tydz u niego po nie bede co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Felgi 18" szerokosc 8 cala et 38 opony mysle zalozyc 225 40 powinno byc ok ?bastars sprzedaje swoje i za tydz u niego po nie bede co myslicie? Zależy czy chcesz naciąg czy oponę wystającą poza obrys felgi Na tej stronie masz ładnie pokazane praktycznie wszystkie dostępne rozmiary opon na różnych wielkościach i szerokościach felg - www.tyrestretch.com/ Edytowane 27 Marca 2015 przez michal_f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 dzieki za link dobra stronka:Dja chce taka normalnie zeby bylo zaden naciag standard poprostu:wink:mysle tylko ze przy moim zawieszeniu nie bedzie mi nic tarlo bo mam sport suspenssion settings w vinie a nie wiem jakie et mam teraz na 16 zimowych i nie kojarze tego czy jest sens sprawdzac bo to 16" a chce zalozyc 18" powinno byc takie same et na innych felgach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 dzieki za link dobra stronka:Dja chce taka normalnie zeby bylo zaden naciag standard poprostu:wink:mysle tylko ze przy moim zawieszeniu nie bedzie mi nic tarlo bo mam sport suspenssion settings w vinie a nie wiem jakie et mam teraz na 16 zimowych i nie kojarze tego czy jest sens sprawdzac bo to 16" a chce zalozyc 18" powinno byc takie same et na innych felgach? Przy et 38 nic nie będzie tarlo. Zakładaj śmiało 225/40 Co do et tych 16". Jeśli nie ma oznaczenia na przodzie felgi "IS" lub "et" to powinno być po wewnętrznej stronie choć nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 dobra dzieki jutro moze cos zobacze na tych 16" za bardzo nie chce mi sie krecic nic bo jestem za granica a nie w domu no ale zobaczymy :wink:za tydz jesli wezme te 18" to wtedy zobacze jak jest ale tez mysle ze przy et 38 powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Na felgach aktualnie są 245/40 plus do tego dystans 5mm, tak jeździłem i nic nie obciera, oczywiście na mpakietowym zawiasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal929 Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 ja az tak szerokich opon nie chce za bardzo a zawias tez chyba mam mpaka bo ogolnie wszystko m pakiet mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 jak dasz 225, to na pewno nie będzie obcierać, a dystansem zawsze możesz wypchnąć koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi