grzechue Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Witam, mam pytanie czy ktoś z szanownych kolegów pomógłby mi w zdiagnozowaniu mojego auta? Posiadam kabel z interfejsem USB ale za cholerę nie mogę zainstalować tego na komputerze. Próbowałem na Win7 Win10 oraz XP za każdym razem inny błąd. Potrzebuję diagnozy, ponieważ autko przy rozruchu tylko zimnego silnika (z reguły tylko raz dziennie) odpala ociężale i szarpie silnikiem jak zgaszę i odpalę drugi raz wkręca się dobrze na obroty i problem ustępuje. Wymieniony filtr paliwa, diagnostyka u mechanika nie wykazała błędów. Wyregulowany został też gaz i zdiagnozowana zostałą szczelność reduktora - jest szczelny. Jedyne co mi przychodzi na myśl to regulator ciśnenia paliwa (przesyłka powinna dojść na dniach) oraz czujnik położenia wałka rozrządu ale na wszelki wielki chciałbym podpiąć inpę i sprawdzić, ostatnim razem jak podpinałem nei byłe żadnych błędów ani nei było tego objawu. Gdy się zaczął to już byłem z innym laptopem i nie umiem tego zainstalować ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pisz do osoby o nicku: grzesiek2304 lub Kamcio Oni ogarnięci w dziedzinie kompa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Ewentualnie czujnik temperatury silnika. Mogę podpiąć twoje M52 w Brzegu Dolnym jeśli nie masz daleko. Tylko przydało by się podpiąć auto jak jest zimne wiec szukaj kogoś kto podskoczy do Ciebie z twoich okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechue Opublikowano 10 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dziękuję koledzy za szczere chęci. Problem zdiagnozowany i uzdrowiony - złe paliwo - po nalaniu nowego problem ustał. Jeszcze tylko monitoruję czy problem ustanie na zawsze czy wróci przy 15L na stanie paliwa (wtedy wymiana pompy paliwa). W inpie zero błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi