arza77 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Panowie pytanie, felgi o w/w et mają ori styling 128 od X3. Czy te felgi będą mocno chowały sie w nadkolu e61? czy będzie duża potrzeba dodać dystanse? ET46 8,5j oraz ET 51 9j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 9 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2023 Przód bez dystansu nie wejdzie, felga oprze się o amortyzator. Minimum 15 mm dystansu. Tył też raczej oprze się od wewnątrz o nadkole. U siebie mam 4x 8,5j et chyba 43 i bez 15 mm dystansu nie dało się założyć kół. Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Panie, temat bardzo na czasie – felgi Styling 128 z X3 na E61 to klasyk, ale trzeba dobrze przemyśleć kwestię osadzenia (ET) względem nadkoli. ET46 (8,5J przód) oraz ET51 (9J tył) to wartości typowe dla SUV-a, gdzie felgi są bardziej „schowane” w nadkolu. W przypadku E61 (szczególnie w wersji M-pakiet), taki offset oznacza, że: Z przodu (8,5J ET46) felga będzie schowana o ok. 10–12 mm względem seryjnych BMW E61 (gdzie standard to ET35–38). Z tyłu (9J ET51) różnica będzie jeszcze większa – felga może wejść nawet o 15–17 mm głębiej niż powinna. Wnioski: Tak, felgi będą wyglądać na dość mocno schowane – zwłaszcza tył. Dla lepszego wyglądu i pełniejszego wypełnienia nadkoli warto dodać dystanse: Przód: 10–12 mm Tył: 15–18 mm (w zależności od gustu i obniżenia zawieszenia) Oczywiście warto też sprawdzić finalny clearance względem nadkola i elementów zawieszenia, szczególnie jeśli auto ma obniżone zawieszenie lub zawieszenie M. Jeśli potrzebujesz, mogę przeliczyć dokładnie, jak będzie wyglądał finalny fitment z dystansami – wystarczy podać aktualną wysokość zawieszenia i preferencje (flush, lekki „stance” itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Czat GPT rulez 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca Trzeba kontent budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi