Milosz93 Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Witam, Panowie mam problem z automatyczna skrzynia biegów, samoczynnie potrafi mi zrzucić bieg na Luz i znika z wyświetlacza zadany bieg, po zrzuceniu na N i wrzuceniu na D wskakuje i jedzie. Zdarza się to coraz częściej i strach jeździć. Miał ktoś podobny przypadek ? Ps. Czasem auto w pozycji P nie odpala muszę dać na N i wtedy odpala. Co to może być ? Dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Czy oliwa w automacie była zmieniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milosz93 Opublikowano 28 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Osobiście nie zmieniałem, aczkolwiek sprzedający zarzekał się ze wymieniał. Zweryfikować ciężko. Rachunki za wymianę pokazał, ale wiemy dobrze ze to żaden dowód. Także pewności brak, auto posiadam od niedawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milosz93 Opublikowano 28 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 A wiec byłem sprawdzić auto komputerem, mamy trafiony czujnik pozycji skrzyni. Także sprawdzimy oraz przeczyścimy wszystkie wtyczki, diagnosta twierdzi, ze to częsta przyczyna, żadnych poważniejszych błędów nie pokazuje. Sprawdzę i podzielę się, może komuś się przyda 👋 miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi