krzych Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam wlasnie sprzedalem swoje bmw 316i i odetchnąłem z ulgą jego klekot juz mnie wkurzał, :oops: chcialbym nabyc na stępną bmw ,myślę o 320i coupe ,czy to będzie dobry wybór?znajomi radzili mi żebym kupił 318is, ale boję się że znowu będę miał kłopoty,będąc na giełdzie widziałem dużo 318is i jakoś te silniki brzydko i nie równo pracowały,mój typ to 320i coupe może wiecie ile takie auto pali bęzynki??prosze o radę,bo nie miałem doczynienia z takim motorem jedno wiem odradzam każdemu kupna 316i z motorem m40(na pasku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 było sporo o M20 więc poszukaj, już lepiej weź M20B25 albo M20B23 tak samo palą jak 2,0 a mocy o wiele więcej, a IS jest zupełnie inny niz M40 , na łańcuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Piotrze a moze m uchdozilo o E36 czyli m50B20... Ale itak bardziej polecalbym m50/m52b25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 :oops: fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulwik Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ja miłem E-30 320i z silnikiem M20. moim zdaniem przecudny silniczek 130Km spalanie zależy od stylu jazdy: przy spokojnej w mieście nawet 8.2l/100km co prawda z przy pełnym gazie brała nawet 16.5l/100km ale przyjemności kosztują :wink: kupiłem go jak miał 185tys km ja przejechałem kolejne 45tys i nawet do niego nie zaglądałem tylko podstawowe wymiany płynów. Gorąco polecam- to dobre silniki. A jeżeli chodzi o M50 to mam taki w Piątce tylko 2.5 przejechał juz 340tys km troszke bierze olej troszke wylewa ale ciągnie jak głupi :mrgreen: i jescze w przeciągu 70tys km mnie nie zawiódł :lol: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 witam... co do mojej E36 320i Coupe: - miasto (odcinki 5-10km kilka razy dziennie) - 13.5 - 15.4l (wiecej nigdy mi nie spalil ale mniej tez sie nie udalo - ale polowa czasu przejazdu to stanie na swiatlach + klima ) - trasa - min. 9.8l (raczej nie zalowalem sobie), max 12.8l (wroclaw - jelenia gora i z powrotem - czyli troszke po "górzystym" terenie) - tryb mieszany - za zwyczaj 11.7-12.2l. Sadze ze spalanie jest "w normach", ale do jazdy po miescie to raczej autko malo ekonomiczne. Zdecydowanie polecam 320 <bmw_1> (co 6 garow to nie 4) - ale juz zaluje ze to nie 2.5 lub 2.8l (spalanie na bardzo podobnym poziomie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi