Skocz do zawartości

Bmw 320i coupe,,,jakie spalanie??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wlasnie sprzedalem swoje bmw 316i i odetchnąłem z ulgą jego klekot juz mnie wkurzał, :oops: chcialbym nabyc na stępną bmw ,myślę o 320i coupe ,czy to będzie dobry wybór?znajomi radzili mi żebym kupił 318is, ale boję się że znowu będę miał kłopoty,będąc na giełdzie widziałem dużo 318is i jakoś te silniki brzydko i nie równo pracowały,mój typ to 320i coupe może wiecie ile takie auto pali bęzynki??prosze o radę,bo nie miałem doczynienia z takim motorem jedno wiem odradzam każdemu kupna 316i z motorem m40(na pasku)

Ja miłem E-30 320i z silnikiem M20. moim zdaniem przecudny silniczek 130Km spalanie zależy od stylu jazdy: przy spokojnej w mieście nawet 8.2l/100km co prawda z przy pełnym gazie brała nawet 16.5l/100km ale przyjemności kosztują :wink: kupiłem go jak miał 185tys km ja przejechałem kolejne 45tys i nawet do niego nie zaglądałem tylko podstawowe wymiany płynów. Gorąco polecam- to dobre silniki. A jeżeli chodzi o M50 to mam taki w Piątce tylko 2.5 przejechał juz 340tys km troszke bierze olej troszke wylewa ale ciągnie jak głupi :mrgreen: i jescze w przeciągu 70tys km mnie nie zawiódł :lol:

Pozdro

witam... co do mojej E36 320i Coupe:

- miasto (odcinki 5-10km kilka razy dziennie) - 13.5 - 15.4l (wiecej nigdy mi nie spalil

ale mniej tez sie nie udalo - ale polowa czasu przejazdu to stanie na swiatlach + klima ;) )

- trasa - min. 9.8l (raczej nie zalowalem sobie), max 12.8l (wroclaw - jelenia gora i

z powrotem - czyli troszke po "górzystym" terenie)

- tryb mieszany - za zwyczaj 11.7-12.2l.

Sadze ze spalanie jest "w normach", ale do jazdy po miescie to raczej autko malo

ekonomiczne.

Zdecydowanie polecam 320 <bmw_1> (co 6 garow to nie 4) - ale juz zaluje ze to nie 2.5 lub 2.8l

(spalanie na bardzo podobnym poziomie).