Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Nr vin,,,??

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

v VIN'e jest wszystko zakodowane z czym auto wyjechalo z fabryki, ale odczytaja Ci to w ASO

Dokładnie. Kiedyś załatwiałem sobie te dane od znajomej, która pracuje w ASO 8) Na necie nie widziałem jeszcze takiego "pełnego pakietu informacji" BMW odczytywanego z VIN-u :wink:

Pozdrawiam.

v VIN'e jest wszystko zakodowane z czym auto wyjechalo z fabryki, ale odczytaja Ci to w ASO

nie w VIN'ie jest zakodowane tylko w ASO maja beze danych aut wyjezdzajacych z fabryki.

dlatego tylko ASO moze pomoc w tej kwestii.

a co im dajesz zdjecia auta czy VIN ?

Hehehe,

rodzaj opon dajesz w ASO i Ci wszystko powiedzą ;)

Tak jak pisze Kosa VIN powie Ci wszystko, w ASO na tej podstawie robią Ci dokładny wydruk jak auto wyjechało z fabryki. Mi zrobili to w INCH CAPE za friko, tyle że przyokazji olej kupowałem u nich, ale generalnie to raczej nic nie kosztuje a jedynie fatygę do serwisu.

Pozdrawiam

Producent wpuścic do sieci informacje potrzebne które można zdekodowac po VINie, typu np. ilość oleju w silniku, moście, układzie chłodzenia, roku produkcji itd.

Ogólnie dostępne w dekoderach dostępnych na necie informacje są bardzo ogólne, a szczegółową analizę uzyskasz także dokładnie po VINie, tyle że pracownik serwisu wklepuje ten VIN do bazy producenta, w naszym przypadku BMW.

Na tej samej zasadzie, jeśli auto było serwisowane w autoryzowanej stacji to ASO jest w stanie zrobić Ci wydruki wszelkich ejestrowanych w ASO napraw - co i kiedy było robione.

Tak czy inaczej aby otrzymać dokładniejsze dane na tema t auta potrzebny jest VIN. Tyle że po szczególowe informacje do konkretnego moelu trzeba juz udać się do ASO.

Podobna polityka jest np w koncernie VW i prawdopodobnie w innych koncernach także.

W końcu ASO musi byc do czegoś potrzebne ;)

Pozdrawiam