aras Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 witam wszystkich! wczoraj wygralem aukcje na e-bayu i w sobote mam sie spotkac z kolesiem w sprawie zakupu BMW.Mam pytanie do Was ile takie Bmw pali, jak z osiagami i czy te silniki w pierwszych modelach mialy jakies wady?Koles robil cos z glowica(chyba wymienial uszczelke) jakis czas temu ale to dokladnie dowiem sie w sobote.Przebieg wynosi okolo 150 000km i jest drugim wlascicielem. Samochod kupuje w angli bo mieszkam tam. Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Tu daje link: http://cgi.ebay.co.uk/1991-BMW-318i_W0QQitemZ4607826430QQcategoryZ9837QQrdZ1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Nikt nic nie wie, nie wierze? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 To jest dokładnie taka sama E36 jaka ma Yan00sh happy_bmw Co do spalania to koło 10L po miescie w trasie mniej , silnik M40 czyli taki sam jak był montowany w E30tkach raczej wielkich problemow z nim nie ma trzeba pilnowac rozrzadu i olejów i bedzie OK Troche ryzykowne takie kupowanie bez wczesniejszego ogladniecia auta ale mam nadzieje ze wszystko bedzie OK <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faraon Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam Jestem w posiadaniu takiej E36-tki z silnikiem 1.8 M40 pali mi od 10l przy 120km/h na trasie, do 8 litrów też zejde ale to musi być wolna trasa trzeba ustabilizować prędkość i obroty ja przy 120km/h silnik trzymam na 3500 obr/min i pali wtedy 8l 9l ale ja i tak licze 10l/100km na trasie i od 12litrów w mieście, osiągi 1.8 nie powalają na kolana ale nie jest źle moim zdaniem poszukaj lepiej 2.0 24V 150KM pali ok 2litrów więcej od 1.8 ale silnik Vanos jest świetny, zdecydowanie lepsze osiągi od 1.8 i ta kultura pracy silnika 8) . Jak będę kupował następną Beemke E36 to poniżej 2 litrowego silnika nie zejde w życiu. Teraz żałuje że 2l Vanosa nie kupiłem mogłem szukać chociaż 1.8ISa Nrx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 i jak tam fura wszystko gra? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 uwazam tak samo jak faraon - teraz tez bym szukal mocniejszego silnika i o lepszej kulturze pracy. trzeba jednak powiedziec ze 1.8 jest znacznie lepszy od 1.6. U mnie pali o wiele za duzo bo jakies 14 litrów gazu w cyklu mieszanym i musze podjechac do jakiejs regulacji instalki a jak to nie pomoze to bede myslal o ewentualnych innych przyczynach.aha, i polecam ten silnik po modyfikacji w 93 roku. min.zamieniono pasek na łańcuch co jest o wiele wygodniejszym w eksploatacji rozwiazaniem. pozdrawiam i zycze udanego wyboru! no to troszkę za duzo mój pali 12l gazu.a co do regulacji:jak mi wyregulowali to palił 18l :shock: .wkurzyłem się i sam go poskręcałem i teraz mieści się w normie :mrgreen: co do silników...m43 o którym mówisz jest lepszy od m40 ale przeważnie tak to jest że najpierw się kupuje autko a potem dopiero wchodzi na forum :? ja jakbym tak zrobił to napewno kupiłbym coś mocniejszego :mrgreen: :mrgreen: happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi