elmo0104 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam mam klopot...gdyz...w moim e36 nawiew chyba szwankuje. 1. sila nadmuchu jest niewyobrazalnie slaba...nawet jak ustawie wiatrak na ful dmychawa dziala bo ja slychac . 2. nie moge ustawic cieplego powietrza. W nogi na raz wieje zimne i cieple(oczywiscie przy ustawieniu cieplego powietrza)...jak ręką poszukac z kad wieje to tak od przodu wieje ciepłe a z zewnetrznych stron tej wneki na nogi zimne wieje... Mam wrazenie ze ten caly uklad jest nieszczelny. Wiec jak to uszczelnic...czy mysze rozbierac caly kokpit?Odnoscie sily nawiewy tez moze ta nieszczelnosc miec wplyw ale moze tez byc filtr zapchany (nie wiem gdzie on jest nawet w tym modelu, to jest z klima model). prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dave Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Ja mam podobny problem tylko że mi ciepłe powietrze wieje jak ustawie na nogi albo szybe i to na wyższych obrotach na małych cały czas zimne jak ustawie na srodek to caly czas zimne wieje bez względu czy małe czy wysokie obroty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid325 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Witammam klopot...gdyz...w moim e36 nawiew chyba szwankuje. 1. sila nadmuchu jest niewyobrazalnie slaba...nawet jak ustawie wiatrak na ful dmychawa dziala bo ja slychac . 2. nie moge ustawic cieplego powietrza. W nogi na raz wieje zimne i cieple(oczywiscie przy ustawieniu cieplego powietrza)...jak ręką poszukac z kad wieje to tak od przodu wieje ciepłe a z zewnetrznych stron tej wneki na nogi zimne wieje... Mam wrazenie ze ten caly uklad jest nieszczelny. Wiec jak to uszczelnic...czy mysze rozbierac caly kokpit?Odnoscie sily nawiewy tez moze ta nieszczelnosc miec wplyw ale moze tez byc filtr zapchany (nie wiem gdzie on jest nawet w tym modelu, to jest z klima model). prosze o pomoc Witam pierwsze co bym zrobił to bym wymienił ten filtr (jest za schowkiem) i sprawdził co się dzieje po wymianie bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristopherl Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Witam. Nawiem zwiększy sie po wymianie filtra przeciwpyłkowego znajdującego się w E36 po lewej stronie niżej schowka. Ja np. na zimię wyciągnąłem filtr, natomiast na lato zakładam nowy poiewaz przy klimie to wazne i lepiej dmucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi