kaspri84 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Uslyszalem ze ponoc mozna na lakier autka nalozyc warstwe lakieru perlowego. Czy to prawda?? Jaki to koszta,efekt. O co ogolnie z tym chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Wszystko można Są różne perły(fioletowe,niebieskie,złote,zielone,itd,itd.) wybierasz jaką chcesz,mieszasz w takiej przezroczystej bazie i malujesz. Jeśli pomalujesz na lakier który już masz na aucie(co za tym idzie na klar) to perła będzie lekko zawieszona nad lakierem i da fajną głębię. Przykrywasz ją normalnie klarem i tyle. Efekt jest na okrągłych elementach,bo chodzi o to żeby ładnie odbijało światło. Jeśli malujesz auto i chcesz prysnąć dodatkowo któreś miejsca perłą to po prostu jako ostatnią warstwę przed klarem robisz perłą. Lepszy efekt jest na klar,bo wtedy jest w niego wtopiona i fajnie wygląda. Co do ceny nie powiem,bo ja mieszkam i maluje w małym mieście,więc z cenami jest inaczej niż u Was. Poza tym to kwestia dogadania. Perła jest droga,ale nie daje się jej nie wiadomo ile. Miałem prysnąć na swojej E36 wszystkie okrągłe miejsca perłą,ale miałem już dość tego remontu i robiłem na szybko. Niektórzy próbują twierdzić,że mają auto w kameleonie,a mają po prostu sporo perły w lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 ja wiem czy droga jak ma sie dojścia to jest tania :wink: . ile i jaki kolor potrzebujesz?? efekt jest warty zachodu . ciekawy był by tez klaru w macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 wiecie co,na spocie niech ktorys z was obejzy moj lakierek i pomorze w decyzji czy warto i ogolnie co z moim Ac.Sem mozna podzialac. A jaki kolorek by mnie interesowal?? mysle ze zloty. W kontrascie z kolorem mojej serii7 daloby ciekawy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 jestem w stanie załatwić każdy kolor perły w cenie od 150-200zł za litr. plus oczywiście koszt przesyłki. przy większych ilościach znizka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 WNTcoupe chyba nie mówisz o czystej perle,którą się rozrabia tylko już o rozpuszczonej. Matowy klar też nieźle wygląga,taka troche gangsterka,he,he. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 jutro sie dowiem dokładnie i Ci napisze ale chyba jest opcja załatwienia czego tylko potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoLisKo Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Moim zdaniem lepiej w tej sytuacji sprawdził by się proszek z PPG tak zwany brokat, koszta z tego co pamietam nie są wielkie a efekt jest naprawde imponujący. Nakłada sie go po ostatniej warstwie bazy przed położeniem claru, ma on grubsze ziarno od perły i jest bardziej widoczny na płaskich powieszniach. bo perła daje efekt tylko na załamaniach i krzywiznach, a proszek ślicznie mieni sie w słońcu na całym aucie. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Znowu muszę się wtrącić Brokat(niekoniecznie z PPG,bo każda inna firma tez Ci to zaproponuje) jest w różnych grubościach i daje efekt,ale nie każdemu się to podoba. Jeśli dasz gruby brokat to niestety,ale klar będzie na nim garbaty i dobrze byłoby wtedy zmatować całość i raz jeszcze klar położyć. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ciekawy temat sie rozkreca.Dowiem sie o zabawach z lakierem o jakich mi sie nie snilo. bmw_beer Pragne tylko przypomniec iz chcialbym upiekrzyc swoje "malenstwo" :wink: w dobrym guscie a nie zrobic choinke:) Ale skoro juz jestesmy na tematach odmiennych lakierow to koledzy wyjasnijcie mi czym rozni sie lakier tip-top od kameleona?? i czy w polsce są dostepne lakiery zmieniające barwe pod wplywem temperatury??(to tak z czystej ciekawosci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ten ktory zmienia kolor w zaleznoci od temp to lekka lipa,przeciez maska bedzie prawie zawsze w innym kolorze,chyba ze auto wiecej stoi niz jezdzi. a wogole to jest taki bo nie widzialem jeszcze takiego lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WNTcoupe Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 jaki lakier daje efekt fab pastelowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi