Jayu Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Witam! Kupilem se ostatnio fele azevy tyl 10calowe 17-stki i nie wiem jakie opony na nie zalozyc zeby nie tarly o nadkola w e36 coupe i na przod 8.5 szerokie :0 jAK WIECIE TO PISZCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 ja bym brał opony lekko węższe od kół, fajny wygląd ,,stożka'' daje i mniejsze ryzyko że coś sie z oponą przy szarżowaniu stanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jayu Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 no tak to na bank wezme wezsze ale chodzi glownie o ile i jak waskie mi tam wejda koles mial na nich 255 ponoc ale pewnie jazda na takich laczkach na naszych drogach jest niezafajna ;] i jeszcze jden problem czy je zmieszcze w mojej coupeji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 ja bym brał opony lekko węższe od kół, fajny wygląd ,,stożka'' daje i mniejsze ryzyko że coś sie z oponą przy szarżowaniu stanie :wink: nie przesadzajcie z eksperymentami, opona musi byc właściwa do felgi, jej rant musi sięo felgę opierać bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 wlasnie kolega ma w Audi A4 AZEF F 18 cali tyl 10 cali opona 255/35 przod przod 8.5cala opna 225/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 wlasnie kolega ma w Audi A4 AZEF F 18 cali tyl 10 cali opona 255/35 przod przod 8.5cala opna 225/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boeing732 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 zagjadnij na ta stronke tam masz zamienniki opon podaj ordinał a on sam przeliczy i poda najbardziej optymalny rozmiar http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp?Rozmiar=205%2F70R14&tolerancja=2%25&imageField.x=80&imageField.y=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Ale napisz jakie ta felga ma ET bo jesli jest bardzo małe to spora szansa ze kazda opona bedzie ocierac o nadkole :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Z pewnoscia nawet na seryjnej zawieszce bedzie ci obcierala fela o rant...z gleba rowniez..mozesz sie szykowac na wyciaganie z tyl nadkoli troche albo sklepania rantow... musialbys miec w felach et powyzej 45 zeby dawala rade a to jest nie mozliwe prawie..podejrzewam ze masz felgi jakies z niskim et (dedykowane do 5 i 7) no chyba ze jakas perelka tuningowa ci sie trafila i masz fele pod trojke jednak i to przyczyni sie ze w blotniki bedziesz musial ingerowac..no min oponka jaka sie zmiesci na 10 calowa felge to 235/45/17 ale bedzie juz szla duzo w stozek przy 9 calach min mozna zalozyc 215 ...205 zeskakuje i na dziurach tez moze byc problem a chyba nie chcesz smigac z mysla ze oponka moze ci szczelic... wogle 10 cali do e36 to juz jest mega konkret i z pewnoscia niezle ja zmulisz eheh pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 ja sam w lato latam na przod 17' 245/40 tyl 255/45 i wiem co to koleiny ale nic mi z wogole nieobciera jest na styk obciazony tez nieobciera moze ze wzgledu kpl.niebieskich sprezynale wiem ze walec 255/40 jest rowny z rantem ile to moze byc calowa??ile ma cal cm happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 1 cal = 2,54 cm yo :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDSerek Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 wiec powinny byc to 8,5 i 10 cali... et powinno byc male mniej niz 20 i jak cos to sprawdz z lusterkie na wewnetrznej stronie felgi jej dane...lub po prostu zdejmij kolo hehe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 ja sam w lato latam na przod 17' 245/40 tyl 255/45 i wiem co to koleiny ale nic mi z wogole nieobciera jest na styk obciazony tez nieobciera moze ze wzgledu kpl.niebieskich sprezynale wiem ze walec 255/40 jest rowny z rantem ile to moze byc calowa??ile ma cal cm happy_bmw siema stary Sluchaj ty masz taki sam silnik jak moj prawda? Jak ona ci sie zbiera na takich kapciach? Ja zmienilem teraz z 230/55/ZR390(standard) na 225/50/r17.I zamierzam kupic w tym tygodniu 2 nowe oponki na przod 225/45.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 :arrow: Maltarn pewnie chodziło Ci o coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumunm5 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 siema stary Sluchaj ty masz taki sam silnik jak moj prawda? Jak ona ci sie zbiera na takich kapciach? siema wiesz troche roznica jest odczowalna w przyspieszeniu bo przeciez te kapcie to jak do jeepa ale ci powiem ze nie jest tak zle nawet potrafi zapalic na lekko wilgotnej nawierzchni ale na suchej to wyrywa do przodu a juz nic niewspomne o tym jak sie trzyma na zakretach tym bardziej ze ja swoja bunie mam na niebieskim zawieszeniu za to powaznie wyglodaja takie lacze <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi