Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Jakie opony do 10 calowych 17- nastek ??

Rekomendowane odpowiedzi

ja bym brał opony lekko węższe od kół, fajny wygląd ,,stożka'' daje i mniejsze ryzyko że coś sie z oponą przy szarżowaniu stanie :wink:

nie przesadzajcie z eksperymentami, opona musi byc właściwa do felgi, jej rant musi sięo felgę opierać bmw_beer

zagjadnij na ta stronke tam masz zamienniki opon podaj ordinał a on sam przeliczy i poda najbardziej optymalny rozmiar

http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp?Rozmiar=205%2F70R14&tolerancja=2%25&imageField.x=80&imageField.y=17

Z pewnoscia nawet na seryjnej zawieszce bedzie ci obcierala fela o rant...z gleba rowniez..mozesz sie szykowac na wyciaganie z tyl nadkoli troche albo sklepania rantow... musialbys miec w felach et powyzej 45 zeby dawala rade a to jest nie mozliwe prawie..podejrzewam ze masz felgi jakies z niskim et (dedykowane do 5 i 7) no chyba ze jakas perelka tuningowa ci sie trafila i masz fele pod trojke jednak i to przyczyni sie ze w blotniki bedziesz musial ingerowac..no min oponka jaka sie zmiesci na 10 calowa felge to 235/45/17 ale bedzie juz szla duzo w stozek przy 9 calach min mozna zalozyc 215 ...205 zeskakuje i na dziurach tez moze byc problem a chyba nie chcesz smigac z mysla ze oponka moze ci szczelic... wogle 10 cali do e36 to juz jest mega konkret i z pewnoscia niezle ja zmulisz eheh pozdrowka

ja sam w lato latam na przod 17' 245/40 tyl 255/45 i wiem co to koleiny ale nic mi z wogole nieobciera jest na styk obciazony tez nieobciera moze ze wzgledu kpl.niebieskich sprezynale wiem ze walec 255/40 jest rowny z rantem ile to moze byc calowa??ile ma cal cm happy_bmw

ja sam w lato latam na przod 17' 245/40 tyl 255/45 i wiem co to koleiny ale nic mi z wogole nieobciera jest na styk obciazony tez nieobciera moze ze wzgledu kpl.niebieskich sprezynale wiem ze walec 255/40 jest rowny z rantem ile to moze byc calowa??ile ma cal cm happy_bmw

siema stary

Sluchaj ty masz taki sam silnik jak moj prawda?

Jak ona ci sie zbiera na takich kapciach?

Ja zmienilem teraz z 230/55/ZR390(standard) na 225/50/r17.I zamierzam kupic w tym tygodniu 2 nowe oponki na przod 225/45.pozdrawiam

siema stary

Sluchaj ty masz taki sam silnik jak moj prawda?

Jak ona ci sie zbiera na takich kapciach?

siema wiesz troche roznica jest odczowalna w przyspieszeniu bo przeciez te kapcie to jak do jeepa ale ci powiem ze nie jest tak zle nawet potrafi zapalic na lekko wilgotnej nawierzchni ale na suchej to wyrywa do przodu a juz nic niewspomne o tym jak sie trzyma na zakretach tym bardziej ze ja swoja bunie mam na niebieskim zawieszeniu za to powaznie wyglodaja takie lacze <bmw_1>