zabafilip Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam, Mój nowy nabytek: BMW 316 M10B18 2BE 1985/2 120 tys. Panowie jaki olej polecacie do tego auta? Przebieg jak napisałem 120 tys. Nie wiem co było przedtem... Co wlać? Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ja mam 188tysi nalatane i leje półsyntetyk i nic nie cieknie nic nie wcina oleju wymiana co 10 TKM> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Osobiście jestem zwolennikiem stosowania pełnego syntetyka 5W40. Półsyntetyk 10W40 też oczywiście będzie bardziej odpowiedni niż mineralny np.15W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Z tego co wiem to do m10 lało się od początku mineralny... z tego względu że kiedyś nie było olejów syntetycznych. Cóż nie wiem czy półsyntetyk - jak rozszczelni silnik to będzie masakra ( o pełnym nie wspominam ). Z 2 strony troszkę go przeczyści. Co poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Z tym rozszczelnieniem silnika to Urban legend. Jak uszczelniacze będą już plastikowe ze starości, to prędzej czy później też krew z silnika wypuszczą na zewnątrz. Jeżeli dotychczas olej był terminowo wymieniany i wnętrze silnika jest wolne od "smoły" i strupów z przepalonego oleju to ja osobiście nie widzę przeciwskazań. Ale jak Byś miał z tego powodu nie spać po nocach, to Wymien na półsyntetyk i będzie b. dobrze ( szczególnie zimą). edit: na przeczyszczenie to najlepszy jest podobno Laksigen hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Miałem identyczne 316 tylko że rocznik 86' to już poprzedni właściciel lał mineral i mój mechanik też mówił żeby lać mineral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Na stronie castrola zalecają magnateka 10w 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł-528 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mój nowy nabytek: BMW 316 M10B18 2BE 1985/2 120 tys. jak ci to chodzi? ile bieze srednio bezyny na 100 bo ja tez przymiezam sie do kupna takiej albo w 1.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 ludzie lejecie polsyntetyk do starych prykow :shock: jeszcze e30 kto wam takich glupot nagadal olej do takich aut to 15w40 polecam castrol gtx a jak ktos woli polsyntetyk to jak gwozdz w trumne szybsze zuzycie silnika ,wycieki itd.... wybor nalezy do was zawsze do tych aut lalo sie mineralny a wy teraz jak silnik juz pada to lejecie polsyntetyk <bmw_4> swiadome konczenie silnika <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Mój nowy nabytek: BMW 316 M10B18 2BE 1985/2 120 tys.jak ci to chodzi? ile bieze srednio bezyny na 100 bo ja tez przymiezam sie do kupna takiej albo w 1.8 Witam, Silniczek pracuje jak pszczółeczka. To jest silnik m10b18 ( 1.8 Litra ) na gaźniku - 90 km. Dziś jadę po olej. Kupię mineralny. Pozdrawiam, Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaadee man Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 tylko i wylacznie CASTROL GTX 15W/40 polecam w bialych pojemnikach sprobuj a bedziesz chcial jeszcze <bmw_2> http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9014474&contentId=7028719 http://habi.pl/a22-castrol-gtx-high-mileage-15w-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi