borsuk Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Pół roku temu wymieniłem pompę wspomagania - stara na początku wyła tylko przy skrajnych położeniach, potem już przy normalnej pracy. "Nowa" pewnego razu zaczęła wyć dwa razy głośniej niż silnik, potem pewnie łopatki wyrobiły sobie drogę w korpusie pompy i się hałas uciszył (choć nadal chodzi głośniej niż silnik), oczywiście wspomagania na tej "nowej" już nie mam i ćwiczę biceps przy niskich obrotach silnika. Pojechałem tam gdzie wymieniałem, naprawa gwarancyjna, 14 dni bez auta :cry: w j***ym MPK. Zastanawiam się jednak, co mogło być przyczyną ponownego padu pompy? Załóżmy że sama pompa była ok - co jej mogłoby zaszkodzić? ktoś przerabiał reklamowanie pompy? [ Dodano: 23 Listopad 08, 21:41 ] pompa została wymieniona, zajęło to tylko 14 dni. Pół roku od wymiany cały układ kierowniczy był zaszlamiony. Dziś pompa padła znów cholerny złom! :evil: Zdaniem magików na przekładni puszczają uszczelki, i grafit stamtąd trafia do układu wspomagania. Regeneracja maglownicy sieknie po kieszeni, nie ma co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi