misiosl Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 witam ma taki problem ze sciaga mnie podczas hamowania do srodka jezdni...od6 mies mam całe nowe hamulce! w zeszłym tygodniu wymieniłem przewód hamulcowy bo strzelił!własnie przy kole które moim zdanie nie hamuje i teraz nie wiem co moze byc, czy jakis syf z przewodu mogł przytkac zacisk?czy po prostu wymienic klocki na nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 a geometrię albo zbieżność robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 sciąga cię przy gwałtownym hamowaniu czy łagodnym? jesli przy gwałtownym na zablokowanych kołach to któreś koło nie hamuje a jesli przy łagodnym to problem z geometrią albo ze zbierznością kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 raczej przy łądognym..ale zauwazyłem ze przy pierwszym czy druhim hamowanie tego nie ma..jutro chyba przełoze klocki praawa strona na lewa i zobzcze co sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 rozpędź się do około 60km i gwałtownie zachamuj i zobaczysz co się dzieje z autem i czy wszystkie koła równo chamują ja mam podobny problem ale dzieje się to na nierównej nawierzchni a przyczyną są zurzyte simerbloki na przednich wachaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Które koło Twoim zdaniem nie hamuje?Jakiej firmy założyłeś klocki?Na którym kole wymieniłeś przewód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 wiec tak tarcze + klocki cały zestaw ate, przewód wymieniłem przy kole pasażera,objawy jednak sa takie same jak przed wymiana tego przewodu czyli sciaga mnie do srodka jezdni rozumiem to tak ze koło po stronie kierowcy hamuje a po stronie paszażera nie... sprawdziłem tez i rozpedziłem sie do 60 i but w podłoge(poprzednim razem strzelił mi przewód ) a teraz tylko kierownica zatrzesło i nic auto zahamowało ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 a w trakcie jazdy na równym gazie jak puscisz kierownicę to też sciąga czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 nie jade prosto dlatego mysle o hamulcach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 spróbuj odpowietrzyć prawy przód a jak nie pomorze to rozbierz hamulce prawy przód przeczyść rozruszaj tłoczka i skręc spowrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 juz to zrobiłem i znalazłem jedno...klocek był nierówno zużyty tzn. górąmiał 8mm a dołem 10 ,więc zeszlifowałem na równo i wyczysciłem cały zacisk ,poskłądałem i sprawdziłem...praktycznie zero szrpania i sciagania !wiec dziekuje wszystkim za pomoc! <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 no to cieszę się że się udało pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi