Skocz do zawartości

szarpanie 520 e39

Tomski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pare miesiecy temu ojciec mial stluczke.Po naprawie sie zaczelo.. wymiana peknietej chlodnicy,a przy tym plynow.Potem znow sie cos dzialo i komputer pokazal 3 padniete cewki.Wymieniono.Swiece -wymieniono.Uszczelka pod glowica (ponoc)-wymieniono.Rachunek byl ogromny liczony w funtach.Panowie auto ma skrzynie automatyczna.Wiem ze to jest 2l benzyna ale przed tym wszystkim zbierala sie lepiej.

Na D do 3tys jest mulem niesamowitym,brak stanowczej reakcji na pedal gazu,a po rozpedzeniu pojawiaja sie drgania,jakby przerywalo.Na Sport zbiera sie normalnie a drgania,szarpania maleja,na manual jest podobnie.Auto bylo serwisowane,mialo wymienione filtry i plyny jakis czas temu,dopiero po tej stluczce zaczelo sie tak dziac.

Nawiasem mowiac brytyjscy mechanicy trzymali auto ponad miesiac aby wymienic prawy blotnik,lampe i zderzak :evil: .

Co moze byc przyczyna? Bo za duzo tam wsadzil kasy zeby teraz opchnac.

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem Tomski, czy jest tu osoba która by mogła Ci pomóc (nie mówię że nie), ja nic w tej sprawie nie pomogę.

Tu masz kontakt z gościem (nie znam osobiście), który na kilku forach wykazuje dość sporą wiedzę z dziedziny <bmw> , a gdzieś między wierszami wyczytałem że pracuje w serwisie lub jakimś warsztacie specjalizującym się w <bmw> .Z avatara wynika, że jest z Aberdeen. Napisz do niego, myślę że pomoże <bmw_1>

http://bmw5er.pl/profile....wprofile&u=1485

I co tam Tomski, :?: Zdjelane :?:

Uszczelka pod glowica (ponoc)-wymieniono.Rachunek byl ogromny liczony w funtach.
Nawiasem mowiac brytyjscy mechanicy trzymali auto ponad miesiac aby wymienic prawy blotnik,lampe i zderzak

Co Wy tam macie za paprokow tych mechanikow.Juz nie pierwsza osoba na nich narzeka.Za co oni biora tyle kasy?

Niestety w sprawie usterek nie moge ci pomuc. :)

• 7 miesięcy temu...

Odswiezam...

Po w/w usterkach auto zaczelo jezdzic i nie gubilo plynu ani sie nie gotowalo.

Teraz.. na biegu jalowym jeczy i meczy silnik,obroty sa nierowne.Po lekkim przygazowaniu stabilizuje sie,podczas jazdy jest ok,na swiatlach znowu te same objawy.Auto zostawilismy u dealera Bmw aby podpieli go pod kompa.Po zaplaceniu 400zl/ pol godziny :shock: pan stwierdzil ze moze to byc vanos ale potrzebowalby wiecej czasu zeby powiedziec na 100%.

Co wy na to ?