wircik Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam. Przymierzam sie do zakupu e46 320d z 2000 roku. Chciałem e30 ale pojechałem ostatnio 300 km i się mocno rozczarowałem - nieuczciwość sprzedających przechodzi ludzkie pojęcie. Więc odpuściłem sobie e30 i zastanawiam się nad e46 w dieslu lub benzynce. Orientuje się ktoś jak to się sprawuje? Jak z jej awaryjnością? Turbina itd. Na co można się naciąć. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Niezly przeskok, z e30 na e46 320d :lol: Zanim sie zdecydujesz dokladnie jaki model itd, to wejdz sobie na te strone. Sprowadzajac samochod, masz naprawde szanse trafic dobra okazje.. <bmw_2> www.mobile.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 BMW to BMW,wszystkiego sam nie sprawdzisz.Proponuję byś udał się na gruntowny przegląd w serwisie lub warsztacie specjalizującym się w tej marce.E46 to nie E30,wszystko naszpikowane elektroniką więc lepiej wydać kilka stówek i być pewnym stanu auta.Bo możesz skończyć jak jeden koleżka który kupił e39 530d z 2000 roku w okazyjnej cenie 21.000.I ta jego okazja stoi cały czas u mechanika który rozkłada ręce i nie wie za co się zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja6ol Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Co dokładnie można sprawdzić w serwisie? Chodzi mi o rzeczy których dobry mechanik nie jest w stanie wykryć (chodzi mi oczywiście o e46 320d). I jakie mniej więcej mogą być koszty takiej ekspertyzy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 http://www.motoryzacja.autogielda.pl/?343 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja6ol Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Nie wiem czemu wkleiłeś link do tego artykułu??? [ Dodano: 20 Luty 09, 10:24 ] I przy okazji może ktoś zerknąć na to auto: http://otomoto.pl/bmw-320-piekna-buma-diesel-136-ps-C7603681.html cena niska, dobre wyposażenie - aż strach się bać takiej OKAZJI:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 chciales cos wiedziec o e-46 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Miałem okazje pojeździć e46 320d i powiem, że to auto to niezły mulik jest (zresztą nie tylko moje). Ale to zależny co kto od auta oczekuje. Ja liczę na osiągi a inni na komfort i spalanie pomyśl nad 3.0 dieslem, to już jest silnik <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja6ol Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 No ja niestety jeżdżę dość dużo (50-60 tyś /rocznie) i chodzi mi o w miarę tanią eksploatację. Obecnie jeżdżę Toyotą 1,6 LPG także myślę że 320d w zupełności powinno wystarczyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Miałem okazje pojeździć e46 320d i powiem, że to auto to niezły mulik jest (zresztą nie tylko moje). Ale to zależny co kto od auta oczekuje. Ja liczę na osiągi a inni na komfort i spalanie pomyśl nad 3.0 dieslem, to już jest silnik <bmw_1> glupoty piszesz na temat 320d....masz albo zapchany zaworek lub cos z turbina....kiedy wymieniales filtr odmy? moj ciagnie w pelnym zakresie obrotow :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Miałem okazje pojeździć e46 320d i powiem, że to auto to niezły mulik jest (zresztą nie tylko moje). Ale to zależny co kto od auta oczekuje. Ja liczę na osiągi a inni na komfort i spalanie pomyśl nad 3.0 dieslem, to już jest silnik <bmw_1> glupoty piszesz na temat 320d....masz albo zapchany zaworek lub cos z turbina....kiedy wymieniales filtr odmy? moj ciagnie w pelnym zakresie obrotow :shock: Piszę wg oceny jazdy autem (jak i swojej). Kupowaliśmy z kolega takie cudeńko i efektem naszych zakupów było e39 530d. Wg mnie (nas) 320d jest dość słabe (150KM) nie zaspokoiło oczekiwań. Wiadomo, że każdy patrzy wg siebie a mi się wydaje, że troszkę kucy brakuje w 320d. Ale to zależny od kupującego czego oczekuje od auta. Więc jeszcze raz napisze to moja ocena, gdyż od auta oczekuję większego kopnięcia ps. możliwe, że akurat te egzemplarze którymi jeździłem nie były w najlepszej formie (nie da się wszystkiego sprawdzić po przejechaniu paru km). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja6ol Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Znalazłem jeszcze coś takiego: http://otomoto.pl/bmw-320-d-touring-zadbany-C7626779.html - co o tym myślicie? Wracając jeszcze do sprawdzania auta przed kupnem - po podpięciu pod komputer będę miał informację o częściach/podzespołach do wymiany /naprawy oraz całą historię napraw jakie były przeprowadzone w aucie (pod warunkiem że były robione w ASO a nie u Józka w garażu:) )??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 to ogłoszenie jest już nie aktywne co podałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Znalazłem jeszcze coś takiego:http://otomoto.pl/bmw-320-d-touring-zadbany-C7626779.html - co o tym myślicie? Wracając jeszcze do sprawdzania auta przed kupnem - po podpięciu pod komputer będę miał informację o częściach/podzespołach do wymiany /naprawy oraz całą historię napraw jakie były przeprowadzone w aucie (pod warunkiem że były robione w ASO a nie u Józka w garażu:) )??? nie wszyscy wymieniaja w ASO drobne czesci....nawet na zachodzie czesci wymieniaja w ASO tylko jak samochod jest na gwarancji :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 nie wszyscy wymieniaja w ASO drobne czesci....nawet na zachodzie czesci wymieniaja w ASO tylko jak samochod jest na gwarancji Nie tylko kolego. W niemczech jest duzo ludzi co wszystko robia w ASO(nawet wymiane pior wycieraczek) Niektorzy wogole nie biora pod uwage istnienia innych warsztatow i sklepow z czesciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja6ol Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ok, czyli historię napraw wykaże tylko jak były robione w ASO, ale zawsze powinno mi pokazać części zepsute/do naprawy???? I czy takie informację dostanę tylko w ASO czy też w innym zakładzie z komputerem do diagnostyki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Ok, czyli historię napraw wykaże tylko jak były robione w ASO, ale zawsze powinno mi pokazać części zepsute/do naprawy???? I czy takie informację dostanę tylko w ASO czy też w innym zakładzie z komputerem do diagnostyki?? troche przesadzasz....kto trzyma w domu zurzyte czesci :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja6ol Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Zbych - nie chodziło mi że będę komuś szperał w garażu szukając wymienianych części (bo chyba tak zrozumiałeś albo po prostu piszesz posty tylko po to żeby cokolwiek napisać) tylko że po podłączeniu pod kompa będę miał informacje o stanie technicznym auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Zbych - nie chodziło mi że będę komuś szperał w garażu szukając wymienianych części (bo chyba tak zrozumiałeś albo po prostu piszesz posty tylko po to żeby cokolwiek napisać) tylko że po podłączeniu pod kompa będę miał informacje o stanie technicznym auta to pisz zrozumiale....a komp. oprucz bledow ci nic wiecej nie pokaze....co do stanu technicznego sa inne metody :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi