Maciej Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Witam. Mam pytanie- czy ktoś wie, lub widział E34 z Lambo doors (jak kto woli LSD). Jeśli tak prosiłbym o fotki, ponieważ przymieżam się do takiej przeróbki, choć nie znalazłem jeszcze firmy która oferuje zawiasy Lambo do E34. Pozostaje mi własna konstrukcja. Muszę tylko wiedzieć czy ktoś już tego próbował i czy to możliwe (podobno niektóre auta tego nieprzyjmują). Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 wydaje mi sie ze mozna zrobić do kazdego auta lambo doorsy. Podobno Mapet robi na zamówienie. Skoro do E36 sa moze do E34 tez będą gotowe zestawy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 Dzięki. Widziałem popis Mapeta (Golf Taxi). Mimo to nie znalazłem E34 z Lambo. Nadal szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Lambo Doors i BMW :?: :?: :?: Dla mnie to profanacja, o ile do coupe jako tako, to do E34 totalnie nie pasuje przecież to sedan !!!! :evil: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Jestem tego samego zdania , do coupe to jeszcze , ale E34 nie bardzo bedzie wyglądać :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 27 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Pershing wejdź na www.chromy.pl. Tam jest srebrne A4 z Lambo które stoi pod moim blokiem. W zeszłym roku podbiło polskie zloty tuningowe, oraz wizytowało w Paryżu. Pooglądaj, pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Pershing wejdź na www.chromy.pl. Tam jest srebrne A4 z Lambo które stoi pod moim blokiem. W zeszłym roku podbiło polskie zloty tuningowe, oraz wizytowało w Paryżu. Pooglądaj, pogadamy. Kręciłem jej spinnerami na felgach, więc jak rozumiem moge coś powiedzieć. LSD jest fajne, ale raczej zbędne.... dodaje szpanu itd. itd. ale otwórz te drzwi w garażu..... Ale każdemu podoba się co innego :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Szukałem szukałem i znalazłem LAMBO DOORS - drzwi otwierane do gory - HIT !!!! może później ładne zderzaczki ?? no ale o gustach sie nie rozmawia powodzenia z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Wydech tarcze z zaciskami i fele bym zostawil :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Mam już chyba wszystko - ogólny schemat, dostęp do części. Czas na wstępny projekt. Założeniem jest by po nieudanych próbach można było powrócić do stanu pierwotnego (jestem w stanie temu sprostać), oraz by po zamknięciu, drzwi wyglądały jak ze zwykłymi zawiasami. Czas pokaże. Liczę na waszą pomoc i doradztwo techniczne w sprawach konstrukcji BMW. Nie wiem wszystkiego, więc wasza wiedza bardzo się przyda. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Mam już chyba wszystko - ogólny schemat, dostęp do części. Czas na wstępny projekt. Założeniem jest by po nieudanych próbach można było powrócić do stanu pierwotnego (jestem w stanie temu sprostać), oraz by po zamknięciu, drzwi wyglądały jak ze zwykłymi zawiasami.Czas pokaże. Liczę na waszą pomoc i doradztwo techniczne w sprawach konstrukcji BMW. Nie wiem wszystkiego, więc wasza wiedza bardzo się przyda. Pozdrawiam M. Witam imiennika :wink: pomysł całkiem ciekawy <bmw> podpowiedzieć moge tyle żebyś dobrze dobierął materiały do budowy tego zawiasu, i odpowiednio silny siłownik(teleskop, jak kto woli) żeby drzwi po otwarciu trzymały się w górze i nie opadały, a zarazem żeby dały się opuszczać używając niewielkiej siły <bmw> Powodzenia w pracach życzę, i chętnie zobaczymy jak Ci to wyszło :wink: <bmw> <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faraon Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Witam To może i ja zapodam link z lambo doors na przykładzie Golfa II http://www.mapet-tuning.com/index.php?id=ld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Jeśli chodzi o "siłownik czy teleskop" to jest to sprężyna gazowa jednostronnego działania, o sile 2500N (ok. 250kg), A materiał to napewno nie będzie St6. A i nawet zdjęcia się znalazły : http://plaza.umin.ac.jp/~satoshi/mod01Oen.html . Znalazłem trzy rodzaje zawiasów do LAMBO DOORS (tj. LSD). Niewiem jeszcze od czego jest uzależnione użycie któregoś z nich, ale dowiem się. Dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 kiedyś bodajże na stronie mapeta, czytąłem też o jego robocie. Mianowicie, przerobił zawiasy tak, żeby dąły się otwierać pod tkaim samym kątem jak normalne drzwi, przydetna np. w niskich garażach, gdzie drzwi do góry raczej nie podniesiesz :wink: <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Pershing wejdź na www.chromy.pl. Tam jest srebrne A4 z Lambo które stoi pod moim blokiem. W zeszłym roku podbiło polskie zloty tuningowe, oraz wizytowało w Paryżu. Pooglądaj, pogadamy. Byłem na stronie , jedyne co tam jest fajnego to felgi na niektórych samochodach. Całość jakos przypomina "Pimp my ride" nie najlepiej mi sie to kojarzy i dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle :lol: I ja sie z toba zgadzam przyjacielu drogi : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 mysle ze nie bedzie wygladac zle. ja podziwiam kolege <bmw> .Drogi MACIEJU do dziela.czekam na fotki. powodzenia <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle :lol: I ja sie z toba zgadzam przyjacielu drogi : )) moje zdanie nie zmienione, coupe oki jeszcze jakos przelkne, E34 ?? :oops: jezeli cos bym robil z drzwiami na sile to cos w ten sposob ze przod otwera sie normalnie, a tyl jak w starych syrenach tzw. scissor doors czy cos takiego;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 30 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 A co powiecie na bagażnik FLIP FLOP? Ciężko będzie się dostać do trójkąta, ale już jest nietypowo. W końcu chyba o to chodzi, jeśli ktoś chce mieć nietypowe auto, wyróżniające się z tłumu fabrykantów. Jedyne i niepowtarzalne. A największą satysfakcję sprawi mi to że zrobię to sam i dla siebie. Bo to ma się mi podobać i nie robię tego dla innych - gapiów. Wasze oceny - pozytywne bądź negatywne - świadczą tylko o jednym "Maciek brnij dalej. Przyszłość pokaże co z tego wyjdzie." Niezaprzeczam że może powinie mi się noga i zrezygnuje. Wiem jedno, spróbować trzeba. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pershing Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Oczywiście pójdziesz w takim kierunku jak ci się będzie podobać , ważne żeby wlasciciel był zadowolony , reszcie jak sie nie podoba to niech sie nie patrzą , ja juz nie komentuje RESPECT dla ciebie bo to nie łatwe ani nie tanie do zrobienia bmw_beer pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BODZIO Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Wysłany: Dzisiaj 15:36 Re: Lambo oxstylE! napisał/a: Pershing napisał/a: dalej obstaję przy swoim - E34 i lambo doors to lipa i tyle I ja sie z toba zgadzam przyjacielu drogi : )) moje zdanie nie zmienione, coupe oki jeszcze jakos przelkne, E34 ?? popieram kolege e-34 to e-34 a nie e-34lambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi