adax997 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 witam wszystkich mam pytanko czy ktos zna jakies stronki z schematami elektrycznymi do bmw bo mam bmw e30 i zmieniłem silnik z m20 na m52 8) 2.5 24v na 2x vanos i niemam schematu i niewiem jak go podłączyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SYMECEKe36coupe Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 sprawdz na www.realoem.com www.bmwfans.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 adax997 , ja nie wiem , ostatnio jest jakas plaga takich tematów typu "POMOCY" itd itp Jesli chodzi o moderacje jestesmy jednym z bardziej liberalnych for i na prawde się nie czepiamy o literówki , błedy ortograficzne itd itp Ale powiedz mi taką rzecz , oczekujesz pomocy w jakims tam defekcie swojej bumy nazwywajac temat POMOCY - przeciez wiekszosc ludzi olewa takie tamaty bo skoro autor sie nie wysila zeby jakos pełniej opisac swój "problem" to nawet tu nie zaglądną ... DLATEGO LUDZIE OPISUJCIE PEŁNIEJ SWOJE TEMATY - zaowocuje to szybszym i pełniejszym rozwiązaniem Waszego problemu :wink: adax997 -> popraw z łaski swojej ten temat i dopisz o co chodzi z tą POMOCĄ :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 pszepraszam chłopaki :oops: i dzieki za pouczenie :wink: a co do mojego problemu to wstawiłem silnik 2.5 24v na 2x vanos do bmw e30 i niewiem jak go podłączyc wiązke silnikową z starą instalacjią a wczesniej w e30 był silnik m20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Silniki z podwójnym vanosem miały zdaje się EWS (immobilaizer), który ponoć można obejść lub też nie trzeba. Ja na tym się nie znam, ale są magicy którzy się na tym znają. Do tego chyba jeszcze pedał gazu z potencjometrem (nie jestem pewien, niech mnie ktoś poprawi). Mnie to raczej przerasta... Tu masz stronę gdzie powinno być opisane M50: http://www.e30.de/ poszukaj bo nie można wkleić bezpośredniego linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adax997 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 dzieki za linka a co do elektryki to dzis kupiłem całą z e39 i powpinałem kompa i imobilajzer i silnik jak nie kręcił tak nie kreci przypuszczam ze go tszyma imobilajzer jutro kolega sie podepnie kompem i moze cos pokaze jego sprzecik co tsza zrobic :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 i silnik jak nie kręcił tak nie kreci przypuszczam ze go tszyma imobilajzer Myślę że silnik by zakręcił ale nie odpalił jakby go trzymał immo :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi