Skocz do zawartości

Powitać:)

devil8810

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich Bmkowiczów. Zamiłowaniem marki zaraziłem się od brata, więc na pierwsze autko wybrałem sobie E36, trafiła się taka ciekawa z chipowanym 2,5 litrowym serduchem więc brałem bez zastanowienia. Co prawda zaniedbana "bidulka" jest jeszcze ale już nad nią pracuję. Nowy jestem i zapewne w pewnych kwestiach niejednokrotnie zwrócę się o rade do doświadczonych. Sesji jeszcze swojej nie robiłem, ale jakieś zdjątko wrzucę :D . Z wypasu to ona nie ma za wiele więc rozpisywał się tu nie będę ale jak na początek to myślę że wystarczy.

No chwilowo to nie bardzo co jest pstrykac bo autko w trakcie remontów jest, z przodu światełka lekku przyciemniane, z tyłu crystal clean'y też przyciemnione, kolor czarny grafit, laki HR 17", przód sportowe zawieszenie, tył standard (żeby ładnie się kłaniała do przodu :D. Na razie w garażu czekają brewki i blenda tylniej szyby. Ze środka to niewiele do wymieniania bo elektryka lusterek i przednich szyb no i szybki przyciemnione na ateście, siedzenia ma tylko półskórzane. No i manetka skrzyni biegów skrócona. Autko na pakiecie M-Technic ale trzeba jeszcze włożyć żeby robiła. Jak fundusze zezwola to planuję zmianę wydechu na basowy K M Monus, tylnie światła na Black Lexus i przednie na Black Engel Eyes... Wtedy już będzie co pstrykać :wink: , No ale, jak pogoda i plener dopisza to pokarzę co to za auto i co jest do zrobienia, może się koncepcje pojawią :P No a co do samego silnika to 2,5l w benzynie, po chiptuningu (kupując usłyszałem 220qcy ale potwierdzę po chamowni:)), założony sekwencyjny gaz ( :twisted: ), ale zbiera się jak należy więc nie narzekam :)

No więc gaz SPISYWAŁ SIĘ dobrze, ale coś mu się odwidziało i, że tak powiem kaszlnęło jej się do takiego stopnia że wylądowała u mechanika, gościu cudotwórca zrobił to w 5min, ale kazął nie jeździć do czasu ustawienia, po świętach tym się zajmę, już się nawet ustawiłem na wizytę u gazownika. Ale jak mówiłem, przez okres od kupienia (jakies 2 tyg do tego "wypadku") silnik chodził jak należy, na tyle dobrze, że teraz jeżdżąc na benzynie nie odczuwam większej różnicy w mocy. A jaka marka to Ci nie powiem bo musze papiery przetrząsnąć, Moja bunia to z pochodzenia włoszka jest, i z taka instalacją przyjechała do Polski, tylko wlew i butla zostały zmienione.

ja jakoś nie miałem szczęścia do instalacji gazowych dlatego pytam bo niewiem czy ja tak trafiałem czy te silniki nie lubią gazu ??? problem rozwiązałem tak że nie zakładam gazu jeżdże na benzynce :D ale śledze opinie <bmw_1>