Nx_sz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 witam wsztsrkich tak jak w temacie kto ma Bmw e30 325i 170KM interesuje mnie czujnik temperatury wtryskow czy macie na 1 pin czy na 2 ?? Bo ja mam na jeden i nie wiem do konca czy taki powininen byc załozony??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 kolego niema takiego czujnika jak ty piszesz! myśle że chodzi ci o czujnik temp. silnika jeżeli masz czujnik 1 pin to zobacz na wtyczce ile ma pinow? z tego co pamietam to w tym silniku ale w e34 miałem 2-pinowy czujnik temp. silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 no własnie ja mam wtyczke na 2 piny i nie wiem czemu jest czujnik na 1 pin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 hmm dziwne może ktoś kiedyś wymienił i nie miał nic innego hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 a moze poprostu ten jeden pin odleciał? bo niby jak czujnik miałby działać tzn.mierzyc jakeiś wartości i gdzies je przekazywać mając tylko jeden przewód?nie ozstał Ci przez przypadek ten pin we wtyczce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 były czujnik z jednym pinem, wtedy masę prały z obudowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 no ale wtedy i czujnik i obudowa musiała by być metalowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 czemu metalowa??? aluminium nie przewodzi masy nie rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 a powiedzcie mi jak to sie odepnie to silnik bedzie chodził powinien chodzic?? bo ja jak ja odepne to chodzi normaalnie wiec moze to popsute jest ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Nx_sz, a spróbuj na zimnym silniku mieć wypietą wtyczkę i zobacz co się dzieje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 ja miałem czujnik jedno pinowy ale wtyczka ile pin miała to nie pamiętam masa czujnika zamyka się przez obudowe wtedy a plus podawany jest tym jednym pinem czujnik wytwarza rezystancję pomiędzy plusem i minusem jak odepniesz powinien chodzić normalnie [ Dodano: 9 Kwiecień 09, 16:26 ] najwyżej nie będzie pokazywał temperatury chyba że jest to czujnik informacji do kompa [ Dodano: 9 Kwiecień 09, 16:30 ] a powiedzcie mi jak to sie odepnie to silnik bedzie chodził powinien chodzic?? bo ja jak ja odepne to chodzi normaalnie wiec moze to popsute jest ?? o ile dobrze pamietam to w przypadku uszkodzenia czujnika komp ustala sobie jakąś tam wartość stałą i silnik będzie chodził normalnie tylko na diagnostyce wyjdzie błąd czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 jak patrzyłem u ojca w e34 ma 2.5 12v 170km to miał czujnik czarny 2 pinowy [ Dodano: 9 Kwiecień 09, 16:49 ] aha a jak on bedzie uszkodzony to jakie beda objawy?? co sie moze dziać nie tak?? [ Dodano: 11 Kwiecień 09, 11:02 ] A wiec tak zrobiłem tak jak napisał Daniach czyli odłaczyłem kostke i spróbowałem odpalic na zimnym silniku i odpalił wiec co teraz?? czy to pora wymienic czujnik?? i kostka jest na 2 piny plastikowa zapiecie metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi