rafikone Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 mam pytanko silnik mi troche nierowno pracuje,wolne obroty ppokazuje mi obrotomierz 500 obr/min a kreci sie do 4500 obr/min auto niema buta i kopci troche ciezko z nim do setki co to moze byc rozrzad mam idealnie nastawiony moze to pompa wtryskowa??acha i jak wszystko jest skrecone to przy zablokowanym silniku moge lekko przestawic walek rozrzadu czy tomoze byc powod ze lancuch jest za bardzo naciagniety i nie moge idealnie nastawic rozrzadu?prosze o pomoc bo juz moje nerwy nie wytrzymuja:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 mialem kiedys podobny przypadek w M-B Sprinetr, wymiana filtra paliwa pomogla... objawy byly identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 watpie czy to filter silnik jest po remoncie filter nowy mze to byc rozzad??mam pytanie jak jest zablokwany rozzad i ustawi walek rozzadu to moge pouszyc walkiem a tak chyba nie powinno byc chyba ze sie myle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Może trochę nie na temat,ale widzę że po tym remoncie masz sporo problemów ...Kto Ci to robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxnexus Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 w tdsie miałem podobne objawy, problemem okazała się turbinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 sam robilem wymienialem tloki korbowody pierscienie i glowica po regeneracji i wlasnie niewiem czy zle ustawilem rozzad ze tak chodzi czy raczej to pompa kolesiowi dalem sie przewjechac i twierdzi ze auto sie zachowuje jakby turbo nie pracowalo ale przd remontem chodzilo chyba zajze do tej pompy:) [ Dodano: 10 Lipiec 09, 22:52 ] ale mam satysfakcje ze zrobilem to sam i wiem jakie czesci mam w srodku bo w tych czasach to z tymi mechanikami nic nie wiadomo:) a powoli doprowadze silniczek do stanu igla mialem e30 318 i tez robilem remont i dzieki poradom z forum i wielu godzinach pracy udalo sie doprowadzic wszystko do stanu idealnego teraz tez mysle ze tak bedzie a pozatym najwieksza satysfakcja jest jak zrobi sie cos samemu [ Dodano: 11 Lipiec 09, 11:54 ] zaraz zabieram sie za pompe wreszcie :)napisze jak skoncze jakie rezultaty i czy cos pomoglo:) [ Dodano: 11 Lipiec 09, 20:45 ] no pompa zlozona wreszcie autko jezdzi jak powinno jutro jeszce delikatne regulacje ale czuc ze auto lepiej przyspiesza wydaje mi sie ze nawet lepiej niz wtedy jak kupilem:)wreszcie zaczynam byc zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Importer Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 No i okazalo sie, ze sam sobie pomogles, bo nikt nie wpadl na to, ze to pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafikone Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 pomogl mi troche krzysieksc-klubowicz on pierwszy podsunol pomysl pompy:) wielkie dzieki dla niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi