Skocz do zawartości

co sie dzieje 525 tds wariuja obroty kreci tylko do 4500 obr

rafikone

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko silnik mi troche nierowno pracuje,wolne obroty ppokazuje mi obrotomierz 500 obr/min a kreci sie do 4500 obr/min auto niema buta i kopci troche ciezko z nim do setki co to moze byc rozrzad mam idealnie nastawiony moze to pompa wtryskowa??acha i jak wszystko jest skrecone to przy zablokowanym silniku moge lekko przestawic walek rozrzadu czy tomoze byc powod ze lancuch jest za bardzo naciagniety i nie moge idealnie nastawic rozrzadu?prosze o pomoc bo juz moje nerwy nie wytrzymuja:(

sam robilem wymienialem tloki korbowody pierscienie i glowica po regeneracji i wlasnie niewiem czy zle ustawilem rozzad ze tak chodzi czy raczej to pompa kolesiowi dalem sie przewjechac i twierdzi ze auto sie zachowuje jakby turbo nie pracowalo ale przd remontem chodzilo chyba zajze do tej pompy:)

[ Dodano: 10 Lipiec 09, 22:52 ]

ale mam satysfakcje ze zrobilem to sam i wiem jakie czesci mam w srodku bo w tych czasach to z tymi mechanikami nic nie wiadomo:) a powoli doprowadze silniczek do stanu igla mialem e30 318 i tez robilem remont i dzieki poradom z forum i wielu godzinach pracy udalo sie doprowadzic wszystko do stanu idealnego teraz tez mysle ze tak bedzie a pozatym najwieksza satysfakcja jest jak zrobi sie cos samemu

[ Dodano: 11 Lipiec 09, 11:54 ]

zaraz zabieram sie za pompe wreszcie :)napisze jak skoncze jakie rezultaty i czy cos pomoglo:)

[ Dodano: 11 Lipiec 09, 20:45 ]

no pompa zlozona wreszcie autko jezdzi jak powinno jutro jeszce delikatne regulacje ale czuc ze auto lepiej przyspiesza wydaje mi sie ze nawet lepiej niz wtedy jak kupilem:)wreszcie zaczynam byc zadowolony:)