Maras1122 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Jak w temacie. Wsiadlem w auto pojechalem jak zawsze dojechalem do domu i probuje wylaczyc stacyjke ,a klucz obraca mi sie do okola i wyszedl. Natomiast auto dalej chodzilo :shock: Auto musialem zgasic przez "zaduszenie na biegu" I sprawa wyglada tak ,ze na ta chwile nie moge,ani odpalic ,ani zgasic stacyjki nic ,a nic. I teraz mam kilka pytan ,czy mozna przelozyc sama wkladke, czy moze uszkodzona jest stacyjka?? Drugie pytanie mam zamontowana stacyjke z imobilaiserem ,czy moge ewentualnie wlozyc taka bez imobilisera? Koledzy pomozcie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 proponuje sprubowac zapasowym mialem podobny problem tylko nie mialem zapasowego klucza,u kumpla zapasowy kluczyk rozwiazal problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Przerobiłem dokładnie to samo jakies 2 miechy temu , niestety urwała sie metalowa czesc ktora jest za bębenkiem i objawy były takiej jak u Ciebie mozna było przekrecic stacyjke lekko ale zapalały sie tylko kontrolki i nie odblokowywało kierownicy skonczyło sie na wizycie u Robaka na kurkowej koszt naprawy stacyjki + dorobienie bebenka do kluczyków 200zł ewentualnie jak chcesz z nowym kluczykiem to 220zł w wersji bez imobilajzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 pewnie ze mozesz wlozyc ta bez immobilizera tylko pestke z kluczyka przeloz no i ta obejme co jest na przodzie stacyjki z niej ida 2 kable pod ews Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 mialem tak samo, jak chcesz odpalic auto to najpierw sciagnij plastikowa obudowe pod kierownica i odkrec plastikowa kostke, ktora jest po lewej stronie kolumny. Musisz najpierw wlozyc kluczyk do stacyjki, zeby odblokowac immobilizer, a pozniej przekrecasz ta kostke np. srubokretem i odpalasz. Jak chcesz to naprawic to nie musisz kupowac od razu calej stacyjki. Ja pojechalem do gosciaz Kłodzka i w pol godziny mi to naprawil. Magik, polecam w 100%. Tutaj jest do niego numer 600 456 976. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Dzieki koledzy za odpowiedzi , ja dzisiaj od rana siedzialem nad tym rozebralem cala stacyjke na czesci proste przesmarowalem poskladalem i ciezej ale chodzi i narazie dziala ,lecz cos mi sie wydaje ze to dorazne rozwiazanie problemu bo mysle ze moze to nastapic ponownie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi