bochen190 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 witam co moze byc przyczyna stukania zaworów i jak usunąć usterke? pare dni temu dałem auto do mechaników na ulice Piękną aby wymienili mi przewód hamulcowy, po odebraniu auta stukaja zawory, oczywiscie pojechałem do nich z pretensjami ale oni wypieraja sie... odradzam ten warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Miałeś słuszne pretensje-po wymianie przewodu hamulcowego zawory nie mają prawa stukać pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 hydrolegulatory zaworow pewnie oleju nie trzymaja dlatego zawory stukaja nieraz wystarczy na lepszy olej wymienic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Miałem to samo kiedyś w swojej 318i e36, na zimnym waliło gorzej jak w dieslu. ZMiana oleju z Orlen Platinium - taki był lany - na Gastrol Magnatek 10w40 niestety nie pomogła. Na ciepłym silnik chodził cichutko, na zimnym - wstyd było wyjeżdzać. Szklanki raczej do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochen190 Opublikowano 10 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 a mi zaczynaja stukac jak sie nagrzeje, na zimnym silniku chodzi cichutko;/ takze zajechali mi silnik, mozliwe ze robili palenie gumy na zimnym albo testowali biedna is-ke, warsztat polecił mi znajomy, no ale ja juz sobie z nim pogadam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi