bobiszonn Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Witam mam problem od jakiegoś czasu moja bmka przerywa na benzynie to znaczy silnik nie równo pracuje na wolnych obrotach (odczuwalne gdy siedzę w aucie ) podczas jazdy jest taki moment ze auto dobrze jedzie póżniej przy wyższych obrotach znowu przerywa i jeszcze wyższe obroty znów dobrze ( to jest odczuwalne nawet przez gałkę do biegów) najbardziej odczuwalne na zimnym silniku jak przełącze na gaz niskie obroty ma ok i jedzie ok ale czasem ,mam wrażenie ze to samo się dzieje na gazie tylko ze jest prawie nie odczuwalne. Jaka może byc przyczyna ( kable wn , guma od przepływomierza ) Jeden z kabli wn nie trzymał się na świecy to zrobiłem miedziana tulejkę i się trzyma . Guma przepływomierza jest trochę popękana na zgięciach. jeżeli to coś z tych rzeczy to powinno być odczuwalne na benzynie i gazie tak samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekjawor Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 przyczyn może być wiele... kable, świeczki, przepływka(do wymiany lub przeczyszczenia, nieszczelny przelot), jak kuleje to w grę wchodzi też silniczek krokowy. byłeś na komputerze sprawdzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobiszonn Opublikowano 17 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 nie byłem na komputerze ale czemu na gazie prawie tego nie czuć jak sie czysci krokowy silniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 to moze czas wymiany i filtrow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobiszonn Opublikowano 18 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 filtry paliwa przy pompie i na wezyku wymienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 a pompa nie zatarta czasami.. bo jak jezdzisz na gazie to bedzie to bardzo mozliwe bo tez tak mialem.... bo sie pompa zacinala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdario Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Bobi nie jestem adminem ale jak czytam "bęzyna" to mnie benzyna zalewa. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobiszonn Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 ma ktos jeszcze jakies pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dread Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Sprawdz najpierw to co jest napisane wyzej.. Daj znac jakie efekty, jak lipa to bedziemy szukali dalej... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi