b182 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Witam jaki olej i ile wlać do skrzyni biegów oraz do dyfra? IS E30 1991r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Jesli chodzi o dyfer to powinno sie wlewac castrola ktory jest dostepny tylko w ASO.... po wlaniu takiego ze sklepu zacznie wyc i sie rozleci most.... temat wiele razy przerabiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 po wlaniu takiego ze sklepu zacznie wyc i sie rozleci most.... Mocno to przesadzone:) Najlepiej o takich klasach/specyfikacjach jak w instrukcji obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 No ok to lejcie taki ze sklepu ja juz dwa mosty zalatwilem takim olejem ze sklepu a nie z ASO.... (jezdze bardzo spokojnie). Chcialem byc dobry dla mostu i mu wymienic olej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b182 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Czyli co lepiej jeździć na oryginalnym 20 letnim niż na świeżym ze sklepu, no bez jaj. Tam są tylko tryby. Rozumiem skrzynia gdzie dochodzą synchronizatory ale w dyfrze jest parę grubych zębatek. [ Dodano: 13 Październik 09, 08:06 ] Właśnie wyczytałem ze do dyfra bez szpery olej 75W90 ze szperą 75w140 i ten właśnie jest produkowany tylko przez Castrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 tez tak uwazalem jak ty i dwa mostu sie poszly jebac..... teraz mam trzeci na 20-letnim oleju i jest ciccho..... Tak i ten Castrol musisz zalac jest dostepny tylko w 20litrowych baniakach lub w ASO. Nie rozumiem tego ale tak jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b182 Opublikowano 14 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Ale ja nie mam szpery wiec chyba olej 75w140 jest zbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Powinienes wlac olej 75W90 ale takze Castrola. Jest ta gestosc robiona przez innych producentow ale zalecany jest Castrol. Na jakims polskim hipolu bylo wecz odczuwalne jak most rozpada sie i zaczyna halasowac pojechalem do Berlina po olej do mostow z ASO most wyl ale juz jego wycie nie powiekszalo sie.... Dziwne ale tak jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi