Koniu Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam ! To tak jak kupiłem auto było dość ciepło więc nie używałem nawiewu na nogi stąd dopiero teraz zobaczyłem że jak włączę nawiew na nogi i wiatrak na maksa to delikatnie czuć na dłoni jak się ją przyłoży do kratki a na 1 czy 2 to nic nie wiem czy tak powinno być chyba nie ! mam klimę dwustrefową manualną jak możecie lub znacie usterkę pomóżcie bo zimna idzie ! Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 wymień może na początek filtr kabinowy, jak jest zapuszczony słabo wieje z nawiewów pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu Opublikowano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 gdzie go znajdę i jakie koszta jak wiesz ! z innych nawiewów (na szyby i na twarz) dmucha dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Filtr kabinowy masz w środkowym tunelu po lewej stronie od nóg pasażera. Żeby dostać sie najlepiej musisz zdjąć schowek i jest on tam głeboko schowany, musisz go wyczuć. Ja kupowałem filtr do E36 siostry za 30 zł. Jest troche zabawy ale powoli idzie. Ne wiem dlaczego tak utrudnili dostęp do filtra w e36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 na www.filtron.pl jak znajdziesz swój filtr masz też instrukcję wymiany pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Filtr znajduje się w tym tunelu tylko w wersjach z klimatyzacją i wygląda tak: http://www.allegro.pl/item798509603_filtr_kabinowy_bmw_e36.html A tu jest szczegółowa instrukcja wymiany: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=11803 Jeśli szyby ci nie parują za mocno, to raczej nie filtr, ale profilaktycznie przed zimą proponuję wymienić na tańszy papierowy, a na wiosnę na droższy z węglem aktywnym. Sprawdź sobie mocowanie tunelu na nawiew na nogi, bo u mnie ostatnio wyskoczył mi z mocowania i zamiast ogrzewać nogi to grzał kierownicę . Po wymianie filtra i założeniu we właściwe uchwyty tunelu dmucha jak szalony Jak będziesz miał zdjęte tunele to sprawdź czy z obu stron całkowicie otwierają ci się te zapadki sterujące przepływem na nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi