Nx_sz Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam wszystkich mam taki problem juz kiedys zakładałem temat o niechodzacym czujniku paliwa na zegarach. Wiec dzisiaj postanowiłem sie za to zabrac poniewaz mi nawet przestała działac kontrolka od rezerwy i równiez nie wiem czym to jest spowodowane.;/ Podniosłem kanape widze 2 klapki rozkreciłem je ta od strony pasażera jest z pompka paliwa i z jednym pływakiem wiem bo wyciagłem i niby ok jak go ruszałem to lata w srodku cos!! Po prawej stronie od kerowcy tez jest cos takiego ale nie wiem jak to rozkrecic i wyjac na dodatek jak na odpalonym silniku strasznie tam cos buczy. I moje pytanie brzmi jak zrobic zeby pokazywał poziom paliwa?? Co mogło stac sie z rezerwa?? I jak wyjac to co tak buczy?? Prosze o jakies wskazówki Pozdrawiam Nx_Sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 z tego co piszesz to czujnik masz juz w rece:) to własnie ten pływak...a ta druga rzecz o której piszesz jest pod kanapa czy pod progiem od strony kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 pod kanapa ta druga klapka tam jest cos takiego gdzies wyczytałem ze to niby drugi pływak ... i to jakos dziwnie buczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 a moze to pompka która służy do przepompowania paliwa z jednej częsci zbiornika do drugiej ze względu na podziała zbiornika przez wał napędowy?w swojej e30 2.0 miałem 2 pompy paliwa..a jak dzwoniłem na serwis zeby dowiedzieć sie o cene to gość zapytał która z 3 mnie interesuje i wtedy zdębiałem :oops: a powiedz masz moze jeszcze pompe paliwa pod progiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelorzechowski Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 a to drugie to chyba pompa paliwa jest:P to ma buczec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 pod progiem mam filtr paliwa to co teraz robic jak wytjałem pływak włozyłem i nadal nie chodzi pokazywanie paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 patrzac po rysunku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1111&mospid=47263&btnr=16_0067&hg=16&fg=05 pod ta druga klapka tez masz pływak...mozesz podać dokłądna date produkcji?próbowałem znależc Twoja galerie..ale była tylko e32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 ja mam Bmw z roku 1988 miesiac chyba 6 [ Dodano: 25 Listopad 09, 10:22 ] no własnie to tam jest tylko jak to sie demontuje to jest bardzo zardzewiałe nie widac zadnych srubek nie wiem czy to sie jakos podwarza przekreca czy wybija?? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 wydaje mi sie..ale tylko wydaje...ze ten element jest poprostu zablokowany poprzez przekręcenie na własciwe miejsce:) mógłbyś zrobić zdjęcei i wstawićna forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi