Nx_sz Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Witam koledzy mam taki problem a wiec tak nie bede sie rozpisywał za bardzo. Jesli szybciej rusze koła zaczna boksować to tył zaczyna masakrycznie podskakiwac tak w srodku czuc i teraz czym to jest spowodowane ?? Oponami czy moze cos jest wyje..... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Może to jest spowodowane przez niesprawne amortyzatory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Mam ten sam problem, amortyzatory mają 80 i 82%, więc to chyba nie jest rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 amortyzatory mają 80 i 82% A gdzie sprawdzałeś bo ja na przykład pojechałem na przegląd z całkiem pustymi amorami i "aparatura" :mrgreen: wykazała ze są w bardzo dobrej kondycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Przegląd robiłem miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 A moze krzywa felga? albo podpora walu? most? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 zawieszenie mam sportowe felgi proste posiadam szpere moze jakies gumy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 u mnie kiedys tez tak bylo jak bylem mlody i musialem za kazdym razem laka spalic.. :lol: teraz ruszam zawsze spokojnie ale dzisiaj specjalnie spalilem kapcia i niebylo podskakiwania z rzeczy co ostatnio wymienilem to byl most i opony na zimowe z felgami... Ja bym obstawial podpore walu ktora jest juz wyrypana tak mocno ze podczas gwaltownego ruszania powoduje obijanie sie walu o bude... albo krzywe felgi wybrzuszeniena oponach... no nic wiecej to chyba nie moze byc? :party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 hmmm no nie wiem ale jak krece bączki to nie podskakuje nic i jak naprzykład ruszam na pizzz....z jedynki zakleszcze dwa i ciagnie laka na dwójce to juz nie podskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 amortyzatory do wymiany miałem tak w swojej ex e-30 tłumiły niby dobrze a jak wyciągnałem to miały ok 2 cm luzu a potem już dobrze tłumiły i obstawiam to samo u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 amory ?? jak jedzie u mnie komplet osob to nie dobija ani nic nie ciekna wszystko ok nie wim juz sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 szczeze to bardzo bym sie zdziwil jakby to byly amory... ja pozostane przy swoim podpora walu albo krzywa felga opona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas-chajek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 <bmw> Jeżeli czujesz to na tylnej osi a nie na za dżwignia zmiany biegów to nie podpora jak i nie amory .... prosta i logiczne masz za szerokie kapcie na tylnej osi.... <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 u mnie też nie dobijało a jak wyciągnąłem amortyzator to miał ok 2 cm luzu a potem wchodził z oporem jak nie wjedziesz na kanał albo na rampe to nie będziesz wiedział podpora jak jest rozwalona to bys nawet podczas ruszania słyszal stuk i sądze że podczas jazdy także a co do felgi krzywej to by było to wyczuwalne caly czas ... [ Dodano: 26 Grudzień 09, 09:37 ] teoria z amortyzarorami wydaje mi sie właściwą ponieważ amortyzator ze sprężyną są odpowiedzialne za to żeby dociskać koło do podłoża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 jesli chodzi o kapcie to lato 205 50 15 zima 175 65 14 wiec to chyba odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Posprawdzaj mocowanie dyfra i gumy na tylnej belce :wink: :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 tak jak pisze Mordulec posprawdzaj wszystkie gumy i mocowania ale ja bym jednak stawial na opone albo felge bo mialem takie podskakiwanie a juz niemam jak opony na zimowe zamienilem Sprawdz takze podpore i krzyzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Podpora i krzyzak by napierdzielały po budzie a tu wyraznie pisze ze mu podskakuje cała dupa , to albo faktycznie ma wywalone amory do zera (ale pisał ze amory sa dobre) dlatego zeby uzyskac taki efekt to musi byc cos nie teges z mocowaniem dyfra albo gumy na belce wywalone innych opcji raczej nie widze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekE21 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 ...ja tak miałem w e36 320i i okazało się że amortyzatory były zużyte . Byłem u diagnosty i ten jego sprzęt pomiarowy pokazał że amory są ok , a były zużyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 czyli ze to niby wina amorkow? u mnie tyl jest bardzo sztywny nic nie buja sa oryginaly tak jak przod ktory takze jest w dobrej kondycji..... i jak mi ktos wytlumaczy ze po wymianie opon ten problem zniknal...?? (chodzi mi o te odglosy co w temacie...) fakt w miedzy czasie tez most wymienilem ale on byl dobrze przykrecony a poducha byla cala... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 i jak mi ktos wytlumaczy ze po wymianie opon ten problem zniknal...?? Cudowne uzdrowienie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 moim zdaniem to sa gumy tak jak modrulec napisał musze ta opcje zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi