Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. jestem posiadaczem bmw e34 2.0 KAT. od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem. opala tylko po przez wtryśniecie dawki "PLAKA" w rurę za filtrem powietrza i przepływomierzem po czym po chwili chodzi już na benzynie. problem tylko na zimnym silniku. nikt nic nie wie na ten temat.POMOCY!!!

Edytowane przez katani126
pomylka

moze miec racje sprawdz czujniki walkow i walu korbowego,sonda odpada,mozesz sprawdzic wydech czy nie zatkany wykrec sonde i probuj jak zapali,wydech do wymiany ewentualnie kat,moze pompa paliwa padla daje paliwo???Slychac ja moze juz nie domaga przyczyn moze byc sporo,a jak filtr paliwa nie zatkany moze warto wymienic

Kolego czujnik wału i wałka miałem ale objawy przy czujniku wału są takie że kręci ale ciężko łapie za np 2-3 razem i ciężko chodzi a wałka rozrządu były takie że auto się nie zbierało,było zamulone i nie chciało zapier***ać :) Wiec jak całkiem nie pali to na pewno nie czujnik wałka czy wału.

Chociaż nie wiem może u Ciebie w e34 jest inaczej ale raczej tak samo.

tak opala bez problemu. bylem przed chwila u mechanika i dowiedzialem sie ze po wycieciu imobilaisera jest jeszcze inaczej. odpala z plaka za pierwszym razem a pozniej odpala do momentu az sie wyciagnie sie kluczyk ze stacyjki. i potem znowu nic. tak jak by bylo jakis odciecie zaplonu jeszcze.

moim zdaniem to nie wina immobilisera. słuchaj wykręć świece i dotknij ją do masy a druga osoba niech kręci rozrusznikiem i patrz czy w momencie kiedy zaczyna kręcić pojawia się iskra na świecy...czy odrazu czy po paru obrotach rozrusznikiem dopiero

słuchaj kolego,poproś o wykasowanie swoich dotychczasowych postów,założ nowy temat w dziale Mechanika i Elektryka pod e36,opisz dokładnie problem,i nie rób śmietnika innym użytkownikom forum,w ten sposób nikt ci nie pomoże