Jaro Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jak w temacie. Mam pytanie do osób wiedzących co mówią. Otóż w sobotę w celach diagnostycznych podpiąłem moją furkę pod kompa (INPA). Podczas pomiarów zauważyłem, że ciśnienie doładowania turbiny jest za niskie w stosunku do wymaganego w danej chwili. Np: Ciśnienie wymagane 989,89 a u mnie 977,89 - < - 992,89 a u mnie 977,89 - < - 1020,89 a w danej chwili u mnie 1014,89 - < - 1444,90 a u mnie zaledwie 1232,89 Jaka jest Wasza opinia. Za co się brać na początek? Turbo, a może czujnik ciśnienia doladowania? Dodam, że auto idzie ok i błędów brak. Ale jak odpale po dłuższym czasie (przy odpalaniu dymka nie ma) to po chwili do czasu osiągnięcia temperatury zaczyna delikatnie przydymiać biało-niebieskawym dymkiem. Sam nie wiem. Dodam jeszcze, że od czasu regeneracji zrobiłem 30tyś.km. i wydaje mi się, że to trochę za szybko chyba żeby już padała. Aha ostatnie 10tysi jest zrobione już z większą mocą. Koleś, który robił chipa już wtedy mówił, że turbo nie daje rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi