Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Moja e36 ma juz 232780 km i lekko cos tam klekocze pod maska... chyba zawory... nie jest to dla mnie problem jednakze wolal bym aby moj engine pracowal ciszej. a wiec zapytuje jaki olej mam wlac zeby go uszczelnic. czy robic mu plukanke i ile tam oleju wchodzi:) jestem tu nowy gory dziekuje za pomoc:))pytanie_bmwpytanie_bmw

Ja jeżdżę na valvoline 10W-60 full syntetic i jest git. Od wymiany do wymiany 100ml dolewam. Wcześniej jeździłem na 10W-40 - litr na 1000km, potem valvoline 15W-50 - 800ml na 1000km, teraz valvoline 10W-60 - 100ml na 10tys. km. Dodam, że m40 może szarpnąć nawet 1,5l na 1000km i to jest jeszcze dopuszczalne.

Moja e36 ma juz 232780 km i lekko cos tam klekocze pod maska... chyba zawory... nie jest to dla mnie problem jednakze wolal bym aby moj engine pracowal ciszej. a wiec zapytuje jaki olej mam wlac zeby go uszczelnic

w tym silniku nic nie zrobisz by przestał klekotać m40 ma tak chodzić chyba że zrobisz ingerencję mechaniczną i wymienisz dźwigienki na łożyskowane z m43 po małej przeróbce sam olej sprawy nie załatwi niestety nasza wspaniała firma akurat w tym przypadku się nie popisała wada fabryczna tych silników to stado bocianów :D

,Ja jeżdżę na valvoline 10W-60 full syntetic i jest git. Od wymiany do wymiany 100ml dolewam. Wcześniej jeździłem na 10W-40 - litr na 1000km, potem valvoline 15W-50 - 800ml na 1000km, teraz valvoline 10W-60 - 100ml na 10tys. km. Dodam, że m40 może szarpnąć nawet 1,5l na 1000km i to jest jeszcze dopuszczalne.,,

mam 10w40

czyli mowisz 10w6o tak?? jakiej firmy??

serdeczne dzieki koledzy:)