yapis Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam. Mam problem z radiem które po przekręceniu stacyjki nie chce się włączyć. Na początku było to sporadyczne i po jakimś czasie same się włączało podczas jazdy. Czasami przy gorszej drodze potrafiło się też wyłączyć na jakiś czas i z powrotem działało. Lecz od dwóch dni cisza. Widzę, że dioda od radia nie chce się zapalić i przyciski od radia nie działają Podpinam film jak to wygląda. Z góry dzięki za pomoc. [video=youtube;Vt_iyoDrGRo] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Obstawiam uszkodzony moduł radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A jak to można naprawić i jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Na początek odepnij klemę od aku na noc. Jak to nie pomoże to szukaj gorszych wersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 A jak to można naprawić i jaki koszt? Na temat uszkodzonego modułu Bm54 można przeczytać i znaleźć całą masę informacji. Dziwi mnie jedynie że on w ogóle się nie uruchamia. Jakby bezpiecznika nie było... Skąd ty mieszkasz? Jeśli jesteś z Wrocławia podjedź do mnie mam zapasowy BM54 100% sprawny to podstawimy za Twój i w 20minut będziesz wiedział gdzie jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) bo tam zauwazylem ze kabel jeden (bialy pierwszy od gory) przy module jest lekko uszkodzony ( osłona jest zdarta), wiec moze to tez bedzie przyczyna? Poki co odpialem przewód minusowy na kilka minut i po podlaczeniu z powrotem zaczelo mi szumic w glosnikach, po przekreceniu stacyjki nadal nic... To odpiałem go znowu i mysle zeby zostawic na noc. Czy tak bedzie dobrze? Tak jestem z Wroclawia mieszkam przy pleszewskiej. Edytowane 21 Listopada 2013 przez 5oul EDYTUJ POSTY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Spróbować nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ja mieszkam na niedaleko Akademi Medycznej, jeśli Ci się chce to zapraszam. W razie jakbyś się wybierał to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitpatrol Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam, identyczny problem. dodam tylko, że od dłuższego czasu miałem problemy z zapalającymi się kontrolkami (ręczny, kontrola trakcji i ABS) podczas jazdy, gdy kontrlki zapalały się chocby na sekunde, gasła nawigacja i doprowadziło to do tego, że równiez nie moge uruchomić radia (tak jak na Twoim filmie) jak rozwiązaliście problem? Dodam jeszcze, że wcześniej działał mi tylko jeden głośnik a z reszty szumiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Wymieniłem radio na nowe hehe Okazało się, że u mnie padł moduł bm54, który niby można naprawić ale u mnie po naprawie nadal nie działał dobrze, więc odpuściłem sobie. Napisz do 5oul to Ci pomoże, bo mi bardzo pomógł uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Okazało się, że u mnie padł moduł bm54, który niby można naprawić ale u mnie po naprawie nadal nie działał dobrze, więc odpuściłem sobie. Co najciekawsze w moim samochodzie ten tuner działał jak marzenie tak ot ciekawostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 No właśnie pamiętam :4: Ale tak to jest jak się ma dobry wzmacniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi