Skocz do zawartości

Kontrolka inspection

zawa151

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam problem jestem świeżym użytkownikiem bmw e36 1.6 102km 93r.

Wyskoczyła mi kontrolka inspection mozecie mi doradzic jak ją zgasić?

-Jakie piny zmostkować?

-Robić to na zapalonym czy zgaszonym zapłonie?

-Gdzie szukać tej kości wgl ?

-I odrazu jakie piny są do oli servis?

Z góry dziękuję za pomoc

Okrągłe gniazdo pod maską zakręcone nakrętką, 20sto pinowe, na włączonym zapłonie zmostkować piny 7 i 19 na ok 10 sekund, możesz też po prostu podać masę na pin 7 bo 19 to właśnie masa

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Ponury-to jest elektronika i wszystko się może zdarzyć.

Ja już kilka liczników przerobiłem z różnymi defektami ale normalnie jest tak ,że jak zgasną wszystkie zielone to zapala się żółta i czerwona razem z napisem Inspection.

Jeżeli nie kasujesz jej a jeździsz dalej to po około 2500km gaśnie żółta a zostaje sama czerwona a jeżeli dalej nic z tym nie robisz to sytuacja się już nie zmienia i zostaje czerwona z napisem inspection/oil inspection.

Zwyczejnie sygnał dla innych ,że właściciel przynajmniej od 2500km olewa olej:)

Jeżeli masz tak od 1,5 roku i zrobiłeś napewno dystans większy niż 2500km to pewnie padł układ odpowiedzialny za wizualizację.

A spróbuj normalnie zresetować inspekcję- może nawet się to nie udać lub wpadną wszystkie zielone ale nie będą znikać razem z przebiegiem

• Lubię 1