CrisELdi Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam Witam Panowie szukam pomocy w sprawie aktu wandalizmu jakiej dopuszczono się na moim samochodzie e46 Nie wiem jak dokładnie w Polsce działa prawo tym bardziej auto nie jest z polski i nie jest na terenie polski. Mam sprawce nagranego na tylnej i przedniej camery samochodu z charakterystycznym nagranym dźwiękiem rysowanego lakieru ... Sprawa trafiła do sądu, uszkodzeniu uległy cała długość drzwi kierowcy, pasażera z tyłu, poza wlew paliwa. Rysa jest głęboka. I tu pojawia się pytanie wyceny auta ale nie mogę tego zrobić po za granicą polski bo sąd nie uzna tego ... wstępna wycena to 1600zł ta mi to wyliczył policjant ... Czy ktoś mi powie jak uzyskać w Polsce kosztorys uszkodzeń na jeżeli chwiałbym oddać samochód do renomowanej firmy np BMW a by przywrócić oryginalny wygląd. Jaki koszt ogólny takich napraw profesjonalnie? z piaskowaniem itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Mozesz zadzwonić do swojej ubezpieczalni kolega tak robił i przyjechał gość do wyceny lub rzeczoznawce niezależnego w necie pełno adresów to koszt około 300zł , jak chcesz to zrobić w oryginale to poszukaj sobie drzwi w kolorze po 200zł ładne kupisz i bedzie kolor pasował i wyjdzie to najtaniej , jak byś chcial lakierować to tak od 300-400zł profesjonalnie i zależnie jaki masz kolor może być cieniowanie sąsiednich elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Mozesz zadzwonić do swojej ubezpieczalni kolega tak robił i przyjechał gość do wyceny lub rzeczoznawce niezależnego w necie pełno adresów to koszt około 300zł , jak chcesz to zrobić w oryginale to poszukaj sobie drzwi w kolorze po 200zł ładne kupisz i bedzie kolor pasował i wyjdzie to najtaniej , jak byś chcial lakierować to tak od 300-400zł profesjonalnie i zależnie jaki masz kolor może być cieniowanie sąsiednich elementów Mogę zapomnieć o ubezpieczycielu bo auto nie jest tego warte a podniosą mi Premium. Tak rzeczoznawca tylko w Polsce i ale muszę specjalnie po to jechać jak ten czas i koszt odbije sobie...? Tu nie chodzi jak najtaniej tylko aby nauczyć gościa i wycenić koszty porządnie jak w bmw... profesjonalnie z piaskowaniem malowanie całych elementów i jak najlepiej to zrobić w BMW... Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolakao Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 O ile wiem to taką wycenę zrobią w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 To super oto mi chodziło! Jak jest to poszukam po pytam dzięki wielki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi