pawel83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Wiatm Mam problem ze swoja stacją multimedialną Eonon D5124F | Car DVD | Specific Car DVD | Car DVD for BMW E39 1996-2003 / E53 2000-2007 mianowicie chodzi o to że radio gra wszystko pięknie do momentu gdy się nie nagrzeje czyli im bardziej ciepło w srodku id upałów tym krócej radio gra zanika dzwięk w głośnikach , po wyłączeniu radia i ostygnieciu znów gra normalnie , zmierzyłem temperature na radiatorze z tyłu radia i dzwięk zanika przy temperaturze 43 stopnie zaś po schodzeniu powietrzem sprężonym do 37 stopni zaczeło grać do momentu osiagnięcia znów 43 stopni... Czy to jest jakies zabezpieczenie przed przegrzaniem czy coś ? Trochę to dziwne bo nigdy z żadnym radiem tak się nie działo , czy ktos ma jakiś pomysł? Dodam jeszcze że specyfikacja producenta radia to zakres temperatury pracy od -20 do 70 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Oddaj do elektronika, będzie wiedział co z tym zrobić. Domniemać moge tylko że to prawdopodobnie końcówka jest wadliwa i sie przegrzewa Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 No właśnie problem w tym że oddałem juz do elektronika i niby zrobił skasował 100 zł a radio po godzinie znów przestao grać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 No właśnie problem w tym że oddałem juz do elektronika i niby zrobił skasował 100 zł a radio po godzinie znów przestao grać... zanieś mu znów i niech poprawia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 No niby tak tylko zastanawiam się czy ten model poprostu tak nie ma ale 43 stopnie na radiatorze to w sumie nie tak dużo no chyba że sama końcówka osiąga te 70 stopni... Nie wiem czy mi czegos nie popsuje jak znów mu oddam radio... Bo niby zrobił a zmian brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Siema od jakiegos czasu zaczęło sie to samo dziać u mnie w Ori radiu z ori głosnikami. Pojezdze troche to gra normalnie, słychac bas itp. nagle zaczyna znikać bas i leci płaska muzyka. Troche pogra i dzwiek zaczyna zanikac i pojawiac sie, tak kilka razy. Potem juz zanika całkiem. Wylacze radio na jakis czas, wlączam i przez chwilke gra ale bez basu i znika całkowicie. To bedzie to samo co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 najprawdopodobniej końcówki mocy do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 A wyjscie liniowe nie jest czasem przed końcówkami mocy? Jeśli tak to jeżeli na czinczch Ci gra to faktycznie te końcówki... Sam kiedyś myślałem nad tym radiem ale z opinii wynika ze raczej słabo z niezawodnością .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 najprawdopodobniej końcówki mocy do wymiany Kurde i znowu cos :? Myslałem, ze to cos przestało łączyć od tego ping-ponga z tylu po zalozeniu gintu. Otwieranie bagażnika sie samo naprawiło, to teraz radio siadło... Mam w pracy kolesia co naprawiał sprzęty elektroniczne, to może bedzie wiedział jak to wymienic za piwko. Dam znac czy cos pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Radyjko po dwóch tygodniach wróciło od gościa który wcześniej już naprawiał mi radio stwierdził że siedzi końcówka mocy właśnie więc ją wymienił , no więc ja szczęśliwy montuje radyjko odpalam go no i gra wszystko ładnie pięknie więc myślę no w końcu mam spokój! ale po pół godziny grania dokładnie ten sam objaw i tak kilka razy pod rząd:? już nie mam sił do tego serwisu... nie wim co oni robili z tym radiem 2 tygodnie po czym twierdząc że jest już wszystko ok godzinę po odbiorze znów to samo... Teraz jest chłodniej na dworze więc puki co gra normalnie paranoja!!! Ogólnie radyjko jest naprawdę bardzo funkcjonalne i jestem z niego bardzo zadowolony tylko z tym dzwiękiem jest coś nie halo... Edytowane 4 Września 2015 przez pawel83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 15 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Dla zainteresowanych postanowiłem sam zająć się problemem znikającego dzwięku więc rozebrałem radyjko i wymieniłem pastę termoprzewodzącą arctic silver 5 o zawartości 99,9 % srebra na końcówce mocy i zmodyfikowałem układ chłodzenia końcówki mocy w postaci wiatraczka 40x40x10 ponieważ fabrycznie nie było żadnego wentylatora... po tym zabiegu radyjko gra bez żadnych problemów i nie grzeje się tak jak wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi