///M3 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Jakis czas temu okolice sierpnia zauwazyłem ze po odpaleniu puszcza mi niebieskiego małego bąka. Od 2-3 tygodni obserwuje że rano kiedy ją odpalam puszcza niebieskiego bąka i stojąc na wolnych dymi sobie minimalnie. Kiedy stojąc dodam jej gazu dym się potęguje. Kiedy rusze i przejade jakis odcinek dym ustaje nie puszcza ani grama błękitu. Sytuacja powtarza sie codziennie rano, odpalam - bąk - dodam gazu to kopci - przjedziedzie kawałek - spokój... Turbo ma może poł roku wiec az tak w nie bym nie strzelał... O co chodzi? Edytowane 11 Października 2015 przez ///M3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Diesel .. Jak nie kopci to popsuty .. ;p Moja też tak ma ale mam do wymiany świece żarowe bo na 1 cyl padła... no i podstawa to dobry aku żeby za strzałem zapaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
///M3 Opublikowano 11 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Nie wydaje mi się żeby winą przepalania oleju była awaria świec.. Olej jest w cymbałach nie ma 2ch zdań ( tak mi sie wydaje skoro kopci na niebiesko ) dymu jest dużo jak doda sie jej gazu. Nowa poszlaka - ostatnio sprawdzałem płyn chłodniczy i ten pałąk od pływaka wystawał mi 3-4 ponad gwint dzis sprawdziłem i pałąk jest w zbiorniczku wiec kapke ubyło płynu.... pomocne ? Edytowane 11 Października 2015 przez ///M3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siepra Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Czarny dym - lewe powietrze lub leją wtryski Biały dym -woda, płyn chłodniczy Niebieski dym - przepalanie oleju Sprawdź poziom płynu na zimnym, ewentualnie uzupełnij brak. Pojeździj kilka dni i sprawdź znów stan na zimnym. Tak samo z olejem. Jeżeli stan któregoś się obniży to dowiesz się czego Ci ubywa. Niekiedy ciężko odróżnić biały dym od lekko niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldeni20 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Wytnij katy to zobaczysz dopiero dym.. Teoria niebieskiego dymu trochę nie prawdziwa bo u mnie kopci chwilę lekko a oleju nie ubywa od wymiany do wymiany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi