jarosw Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Witam Wszystkich! Mam pytanie do posiadaczy E46 330d. Chcę kupic trójkę właśnie z takim silnikiem ale mam kilka pytań co do wersji silnika czy kupić 184KM czyli wersje pierszą czy po lifcie 205KM. Co wybrać ? Który silnik jest mniej awaryjny jest z nim mniej problemów co sie najczęsciej zużywa i jakie przebiegi robią te silniki. Na co sie przygotować po przebiegu ponad 250 tyś km bo takie maja srednio. Proszę o sugestie. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Jeden i drugi to cr a więc zepsuć może się tu i tu to samo. Ja wybrałbym polifta, bo zawsze to parę koni więcej . Przebiegi robią duże a więc o 250+ się nie martw. Ale jeżeli nikt tego wcześniej nie wymienił to czas na: -wtryski -dwumasę (no chyba ze będzie automat) -koło pasowe -w zależności od stylu jazdy poprzednika turbo Ogólnie jeżeli chodzi o klekota to i tak najlepszy wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Jedź z kompem jak nic nie pokaże to łykaj, a czy polift czy przedlift to już sam musisz zdecydować, mi osobiście bardziej podoba się polift, wygląda bardziej "świeżo " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Wg Leo mniej awaryjny jest M57D30. Czyli wersja 184 KM. Osobiście skusiłbym się na polift, wrzucił duży cooler, wtryski z 3.5d i celował w 300 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosw Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Dzieki za sugestie. Jaki koszt regenaracji wtrysków i kto koło Wrocławia robi najlepiej? Dwumas luka to jakies 1300zl. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maajkii Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Wtryski średnio 400zł od sztuki trzeba liczyć. Ja tyle płaciłem w Boschu w swoim 330D. Zwroc uwage przedewszystkim na korekcje wtryskow, bo to duzo moze znaczyc No i wez kogos kumatego jak masz kupować, polece Grześka, jak magik podepnie swojego kompa to wszystko Ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi