Jelonkowaty Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) cześć, od pewnego czasu pojawia się u mnie kontrola checku silnika. raz pomogła zmiana uszczelki pod silniczkiem krokowym i błąd sam znikł. ale teraz nie znika i nie wiem co może być przyczyną . byłem dziś u elektryka i zrobił mi wydruk z kompa Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - f71d5cbc8f4e1.jpg .silnik m43tub19. jakieś rady ? dodam że na wolnych obrotach falują obroty (czyściłem krokowca i przepływkę ) Edytowane 17 Listopada 2015 przez Jelonkowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmonowski Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 No to tak: U mnie pojawiał się check przez uwaloną sondę przed katem (wczoraj wymieniona na nową i check się jeszcze nie pojawił). Co do falujących obrotów to wymieniłem krokowca(prawdopodobnie stary był ok ale go popsułem) i nie było żadnej zmiany. Wymień odmę bo ona była główną przyczyną falowania obrotów u mnie. Silnik mam taki sam jak u Ciebie bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 a jest szansa że falowanie obrotów spowodowane jest lewym powietrzem przez co oszukiwana jest sonda lambda ? Czy to są dwie różne bolączki jakie mnie dopadły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 171 Check'a nie musi być na desce, a błąd już może pod kompem się pojawiać To taka klasyka w M43, w sumie nie natknąłem się jeszcze na złoty środek - przyczyn może być wiele od przepływki, odmy, disy, przez sonde, nieszczelność, cewkę itp. 141 to typowo sonda, ale pytanie czy po skasowaniu wraca ? Bez dokładnej diagnostyki możemy wróżyć tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 to trzeba pozamawiać wszystko w intercarsie i na parkingu wymieniać do momentu kiedy wszystko będzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 dodam że na innym komputerze sonda lambda pokzywała ten sam błąd ale z adnotacją o ubogiej mieszance, więc jeśli dała taką informacje to może być chyba sprawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 jak masz czas i chęć to zapraszam do mnie na diagnostyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) nagrałem filmik [video=youtube;QRuFJ4oTca4] i poczyniłem następujące kroki : przeczyściłem przepływomierz preparatem, wyczyściłem silniczek krokowy, sprawdziłem wszystkie węże i jeden z nich był pęknięty (ten dochodzący do odmy) i został wymieniony , cały dolot został podokręcany no i wymieniłem odmę na inną ale też używaną . Wydruk błędów jeszcze raz powtórzę Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - f71d5cbc8f4e1.jpg Edytowane 17 Listopada 2015 przez Jelonkowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Przerabialem u siebie to samo i nie znalazłem lekarstwa... Nowy krokowy, przwplywka, świecie, szukanie lewego powietrza i jedyny efekt to taki ze silnik faluje trochę rzadziej Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 toś mnie pocieszył wczoraj z elektrykiem wykasowaliśmy wszystkie błędy i jak tylko się check pojawi jadę i stawiamy diagnozę, najprawdopodobniej przepływka jest mocno zabrudzona i nie pracuje w swoich zadanych parametrach. zarzekał się ze będzie potrafił wyczyścić ją tak że będzie chodzić jak nówka :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi