FOKS Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam, czy ktoś z was spotkał sie z mega głosnym biciem hmm wału?? Bynajmniej tak mi sie wydaje, bo dzwiek dochodzi od tylnej czesci samochodu,Występuje to podczas wciśnięcia gazu do deski przy wysokich obrotach ok. 5tys obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Sprawdź czy śruby na łączniku elastycznym nie są luźne Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Stukanie jak dzwonek, czy bardziej bicie głuche? Przy 5tyś obrotów obstawiał bym chyba dyfer. Może też łącznik elastyczny wału, łozysko podporowe wału, dużo tego można wymienić, nawet skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 2 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Tuleje wózka:) trzeba by sprawdzić może być od groma różnych opcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Głuche bicie, ale jak stopniowo będę przyspieszal do wysokich obrotów to nic sie nie dzieje tylko jak dynamicznie ją przeciagne chwile przed odcinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik001 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Mocowanie dyfra? Tam z tego co wiem (w e60 widzialem) masz takie gumowe tulejki mocujące mocowanie do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ameryka Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Bardziej obstawiam podpore wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Miałem to samo przy płynnej jeździe bylo ok ale jak się gwałtownie dało w palnik to występowało takie głuche bicie (ale tylko na biegach 1,2 i R) słyszalne tak gdzieś pod tylną kanapą. Kupiłem nową podporę oraz łącznik a okazało się że jeden z krzyżaków jest zatarty. Kupiłem używany kompletny wał za 1/5 ceny jaką chcieli za regenerację mojego i juz dwa lata jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOKS Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Dla wszystkich ktorzy maja podobne problemy: wymienilem podpore walu i lacznik elastyczny i wszystko dziala jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi