Garay Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów serdecznie. Mam awarie turbosprężarki i na początek sam chciałbym się nią zająć. Turbina dymiła na czarno i olej troche puszczał. Sama zasada działania turbiny raczej nie jest skomplikowana, ale budowa turbiny samochodowej to inna sprawa. Przerobiłem lekturę Melett serwisu Budowa turbiny samochodowej profesjonalnego i polecanego Bosch Diesel Service Pawlik i mam mętlik od tej teorii w głowie. Dlatego mam prośbę do Was forumowicze, czy znacie jakieś strony internetowe gdzie są schematy, opisy. A może lepiej oddać ja do regeneracji profesjonalnemu serwisowi? Moje auto to BMW E46 2.0 silnik, 115KM Pozdrawiam Garay. Edytowane 25 Grudnia 2015 przez Garay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymek71 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Nawet sam się do tego nie zabieraj jak nie wiesz, jak to cudo jest zbudowane Daj do warsztatu który się tym zajmuje, wymienią to co trzeba i wyważą tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Przedewszystkim do wyrażenia turbo trzeba mieć odpowiednią maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi