Nev Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Cześć, Słuchajcie, z różnych względów zaciekawił mnie ostatnio temat transportowania samochodów poza granice kraju. Od razu uprzedzam - nie chodzi mi o trasy typu Drezno czy Bratysława, bo wiadomo że tam jedzie się na kołach i to w kilka godzin Moje pytanie brzmi - czy ktoś z Was orientuje się (najlepiej z własnego doświadczenia, zależy mi na wiarygodnym info), jak mógłby wyglądać transport na przykład do USA? Do Irlandii? Albo na Maltę? Teneryfę? Generalnie mówimy o trasach +2000km, których dodatkowo nie można przejechać na kołach. Przede wszystkim interesuje mnie szacunkowy koszt przy założeniu, że transportujemy standardowej wielkości sedana o wartości poniżej €20.000. Oprócz tego jak z logistyką? Samolot? Prom? Część trasy na kołach? Ktokolwiek coś wie, albo chociaż słyszał, proszę o wszelkie możliwe informacje. t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Do Irlandii a bardziej z Irlandii ważą w naczepach tirów, średnio 500e od auta, chyba że wieziesz 3 to za 1000e znajdziesz. To chyba najtańsza opcja, bo jest też możliwość, że ktoś przewiezie Ci na lawecie auto, ale to większe koszty raczej. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nev Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź. Ja akurat myślę o pozostałych trasach, ale nie mogłem nigdzie znaleźć wiarygodnych wycen Widziałem taką stronkę jak ClickTrans, ale tam nie ma podanych cen, tylko najpierw trzeba wrzucić ogłoszenie, a dopiero potem odzywają się usługodawcy z propozycjami cen. A ponieważ na razie nie mam pewności czy w ogóle będzie mi taka usługa potrzebna - nie chcę wrzucać tam nic bez pokrycia. Czekam na dalsze informacje t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi